• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija ostala bez selektora: Otišao kompletan stručni štab!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Ljubomir Obradović sporazumno napustio kormilo seniorske reprezentacije.

 ljubomir obradović raskid ugovor srbija rukometašice Izvor: VM/© MN press, all rights reserved

Ljubomir Obradović više nije selektor ženske rukometne reprezentacije. Pored njega, sporazumno je raskinut ugovor i sa svim ostalim trenerima i članovima stručnog štaba, pa Srbiju čekaju velike promene u narednom periodu.

Doskorašnji selektor vodio je Srbiju od 2017. godine, a pre toga radio je i kao selektor Crne Gore. Obradović, nekadašnji rukometaš predvodio je seniorsku reprezentaciju Srbije na dva Evropska i dva Svjetska prvenstva.

Kap koja je prelila čašu bili su sukobi u mađarskom Đeru, gdje se igrao kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre. Srbija je tamo doživjela dva poraza, uz jednu pobedu, pa ni nakon 33 godine naša reprezentacija neće na najveću sportsku smotru.

''Upravni odbor Rukometnog saveza Srbije na današnjoj sjednici jednoglasno je razriješio dužnosti selektora, trenere i sve članove stručnih štabova ženskih reprezentativnih selekcija.

Sa selektorom ženske seniorske reprezentacije Ljubomirom Obradovićem postignut je dogovor o sporazumnom raskidu saradnje.

O novim rješenjima za mjesto selektora, odnosno, trenera reprezentativnih selekcija, UO Rukometnog saveza Srbije izjasniće se na narednoj sjednici“, navodi se u saopštenju.

Reprezentacija Srbije doživjela je neuspjeh na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Tokiju. Najbolje srpske rukometašice poražene su od Rusije i Mađarske, a zatim su istakle lošu atmosferu u nacionalnom timu, kao i da je reprezentaciji potrebna promena.

Njihovu priču potvrdila je i nova predsjednica RSS Milena Delić, koja je dodala da je bila upoznata sa problemima koji postoje na relaciji selektor - rukometašice.

(MONDO)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC