• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pet dilema za Zvezdu pred "večiti" derbi: Zamke za Dekija zbog bonusa i stranaca - ne igraju ni Ben ni Kanga!?

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Povrede, nedisciplina i pravila takmičenja uticaće na sastav Zvezde za "večiti" derbi s Partizanom, pa je zbog toga jasno da je pred Stankovićem prava mozgalica.

 zvezda-partizan-sastav-zvezde-veciti-derbi-dejan-stankovic-dileme-kanga-ben Izvor: MN PRESS

Ostalo je malo više od 48 sati do početka 164. "večitog" derbija i uzbuđenje polako počinje da raste, a navijači najvećih srpskih klubova pitaju se šta su spremili njihovi treneri.

Možda će vas zanimati

Startne postave saznaćemo neposredno pre duela u sredu (18.00, Arena Sport), a u ovom trenutku deluje da mnogo više nedoumica ima oko sastava Dejana Stankovića. Nešto su "slatke muke", a nešto kalkulacije zbog pravila...

Stanković bi se možda odlučio za drugačiji tim da nije ograničenja zbog kojih mora pametno da konstruiše startu postavu - sa dvojicom "bonus" igrača i najviše četvoricom stranaca.

Upravo su to prve stvari o kojima mora da vodi računa kada bude razmišljao o timu koji će napasti Partizan na stadionu "Rajko Mitić", pa zbog toga postoji nekoliko dilema koje će morati da otkloni u naredna dva dana kroz treninge.

Kako će ih rešiti?

NEMANJA MILUNOVIĆ

Nemanja Milunović je dao dva gola za Zvezdu ove sezone.
Izvor: MN PRESS

Mnogo toga zavisiće od zdravlja visokog štopera Crvene zvezde. Povredio je "Deda" prednju ložu na meču Kupa Srbije protiv IMT-a i od tada je na terapijama kod svetski poznate doktorke Marijane Kovačević koja pokušava da ga oporavi za derbi.

Da je zdrav, Zvezda bi razmišljala i o formaciji sa tri štopera, koja je dobro uigrana za teže utakmice ove sezone, dok u ovom trenutku ipak više deluje da će crveno-beli derbi ponovo početi sa četiri igrača u poslednjoj liniji. Ako na kraju Milunović ne bude mogao da počne meč - sigurno će ga odmeniti Pankov, dok su u odbrani sigurni još Borjan, Gajić, Degenek i Rodić.

Zvezda je i prošli derbi nastupila bez Milunovića, koji donosi prednost u skok igri i organizaciji iz zadnje linije, što se pokazalo kao veliki hendikep.

GELOR KANGA - SAM JE KRIV?

Gelor Kanga nije baš poslušan ove sezone.
Izvor: MN PRESS

Najbolje plaćeni fudbaler Zvezde lako bi mogao da propusti predstojeći "večiti" derbi s Partizanom, ali ne toliko zbog igara ili zamisli Dejana Stankovića - već zbog nediscipline.

Oglušio se o naredbu Zvezde i ponovo se duže zadržao u Africi, tako da je dan kasnije od planiranog stigao u Beograd. Nije ga zato bilo u meču protiv Napretka, a spekuliše se da Dejan Stanković neće tolerisati njegovo ponašanje i da je zatražio novčanu kaznu za njega. Uz to, kazna će biti i što neće računati na njega u derbiju,mada se Zvezda oglasila i rekla da će biti u konkurenciji za tim.

Kanga je jedan od fudbalera koji jednim potezom mogu da okrenu utakmicu, ali videćemo da li će zbog ovog greha biti van protokola.

KO OD STRANACA "VISI" ZA DERBI?

Seku Sanogo je na prošlom derbiju dobio crveni karton.
Izvor: MN PRESS

Upravo potencijalno neigranje Gelora Kange razrešava i sve dileme kada su u pitanju stranci za "večiti" derbi. Zvezda u svojim redovima ima sedmoricu fudbalera bez srpskih papira, pa uz možda "precrtanog" Kangu to znači da još dvojica neće igrati protiv Partizana.

Tu ne bi trebalo da ima previše nepoznanica - Seku Sanogo je ključni čovek na sredini terena, El Fardu Ben je najbolji igrač Zvezde, Dijego Falćineli njen najbolji napadač, a polako se budi i najveće pojačanje ove zime Filipo Falko. To znači da Stanković za derbi neće računati na Aksela Bakajoka koji još nije u pravoj formi, odnosno Ričarda Odadu koji se nije pokazao ovog proleća.

Ostaje samo dilema ko će od inostranih fudbalera početi derbi, a ko biti na klupi, što takođe zavisi i od izbora "bonus" fudbalera.

ZAMKA SA "BONUS" IGRAČIMA

Njegoš Petrović i Dejan Stanković.
Izvor: MN PRESS

Na prošlom derbiju Dejan Stanković odlučio se da počne sa trojicom "bonus" fudbalera, ali gotovo sigurno to neće biti slučaj u subotu. Strahinja Eraković je povređen, što u kombinaciji za susret sa Partizanom ostavlja u igri Nikolića, Petrovića i Gavrića.

Zbog prikazane forme ovog proleća - logičan izbor bio bi da Gavrić ostane na klupi, ali je problem što bi igranje Nikolića i Petrovića značilo i da Sanogo ostaje na klupi.

To ostavlja dilemu Dejanu Stankoviću koji bi tako meč sa Partizanom ipak mogao da počne sa Gavrićem, ali bi to sa sobom povlačilo i da El-Fardu Ben ne bude u startnih 11. Za jedan od rizika će morati da se odluči Stanković, ali dobra vest za njega je svakako to što pravila kažu da već na poluvremenu može da promeni mladog fudbalera ako ne bude zadovoljan njegovom igrom.

KO JE PRVI NAPADAČ?

Dijego Falćineli slavi gol za Zvezdu.
Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Ako bi se Dejan Stanković odlučio za Milana Pavkova od starta derbija, onda ne bi imao problema ni sa brojem stranaca, ni sa "bonus" fudbalerima, ali ove sezone mnogo više veruje Dijegu Falćineliju koji je igrao i prvi "večiti" derbi.

Mučio se s formom Italijan ovog proleća, ali baš pred meč s Partizanom ponovo je počeo da pogađa, dok se ni Pavkov ne predaje i koristi šansu čak i kada ulazi sa klupe.

Napadač iz Begeča već je pogađao u derbiju, ume da se pokaže kao "džoker" i zbog toga je verovatnije da će ga Stanković koristiti sa klupe umesto od starta meča, čak iako je postigao sedam golova ovog proleća i možda je i u najboljoj formi od crveno-belih, čak i kada u obzir uzmemo Mirka Ivanića i "onog starog" Aleksandra Kataija.

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC