• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mančester siti će čekati 5 ili 10 godina: Toliko novca nećemo da damo! Pep Gvardiola otkrio planove

Autor Dragan Šutvić

Menadžer najavio transfer-politiku budućeg šampiona Engleske.

 pep-gvardiola-mancester-siti-transferi-100-miliona-funti Izvor: Tanjug/AP/Rui Vieira

Trener Mančester sitija Pep Gvardiola izrekao je u ponedjeljak riječi koje su uzburkale englesku javnost - da klub ne namjerava da potroši na jednog fudbalera više od 100 miliona funti, ali da bi to mogao da učini ako bude neophodno.

Španski stručnjak je obrazložio tu izjavu.

"Klub je za sada odlučio da ne potroši blizu 100 miliona funti (117 miliona evra) ili više od 100 miliona funti na jednog igrača. Možda će se to dogoditi u budućnosti, kada klub odluči da je neophodno unaprijediti ekipu za narednih pet ili 10 godina. Ali za sada, klub, organizacija, uprava, sportski direktor - odlučili su da to ne uradimo i zbog toga nismo ni uradili", rekao je Gvardiola, prenio je Skaj.

Izvor: Tanjug/AP/Rui Vieira

Rekordni transferi "građana"

Siti je najviše novca u klupskoj istoriji dao kada je 2016. kupio Belgijanca Kevina De Brujnea od Volfsbuga za 76 miliona evra. Prošle godine je došao blizu te cifre kada je platio štopera Rubena Dijasa Benfiki 68 miliona. Takođe, dosta je plaćao i krilo Rijada Mahreza Lesteru (68 miliona), desnog beka Žoaa Kansela Juvenusu 65 miliona, štopera Ajmerika Laporta Atletik Bilbau takođe 65 miliona...

Brojni evropski klubovi zainteresovani su za napadača Borusije iz Dortmunda Erlinga Halanda, za koga njemački klub traži najmanje 150 miliona evra. Halandovi predstavnici su prošle sedmice bili na pregovorima u Barseloni i Madridu oko mogućeg transfera, a za mladog Norvežanina zainteresovan je i Siti.

Gvardiola je nedavno rekao da Siti ovog ljeta najvjerovatnije neće kupiti nijednog napadača pošto su svi preskupi. Na pitanje o Halandu, Gvardiola je rekao: "Ne znam. To je pitanje za Borusiju Dortmund i njegovog agenta. Razumijem da ljudi pitaju o Halandu, on je izuzetan napadač, ali neprikladno je da govorim o njemu", naveo je španski trener.

Siti se ove sezone plasirao u četvrtfinale Lige šampiona, četvrtu godinu uzastopno, ali je prethodne tri sezone takmičenje završavao u toj fazi. Ekipa je i dalje u igri za četiri trofeja ove sezone, a Gvardiola je rekao da forma iz ostalih takmičenja nije relevantna.

Prvu četvrtfinalnu utakmicu Lige šampiona Siti igra u utorak od 21 sat u Mančesteru protiv Borusije Dortmund.

"Zašto bismo osvojili ostala takmičenja samo zato što smo vodeća ekipa u Premijer ligi? Jedino o čemu brinemo je da pokušamo da pobijedimo u toj utakmici. Da pobijedimo u tom meču, poslije toga ide Lids, a poslije toga idemo u Dortmund da pobijedimo tamo", naveo je Gvardiola.

"Ako igramo dobro i zaslužimo, proći ćemo dalje. Ako ne, pokušaćemo sljedeće sezone", dodao je trener Mančester sitija.

(MONDO) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC