• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kad Partizan pobjeđuje, odjednom je liga slaba: Kako kad Zvezda igra Ligu šampiona, a mi Ligu Evrope i prodajemo u Siti?

Autor Dragan Šutvić

Aleksandar Stanojević se osvrnuo na stanje u domaćem fudbalu.

 partizan-aleksandar-stanojevic-liga-slaba-17-pobeda-superliga-crvena-zvezda-vjeciti-derbi Izvor: MN PRESS

Partizan se sprema za 164. "vječiti" derbi, a trener Aleksandar Stanojević želi samo pobjedu.

Svjestan je da bi trijumf Crvene zvezde značio kraj trke za titulu, ali dan prije velike utakmice komentariše i dešavanja u srpskom fudbalu.

Možda će vas zanimati

Neposredno prije konferencije za medije pred susret na stadionu "Rajko Mitić" (srijeda, 18.00), u javnosti se pojavio intervju bivšeg fudbalera Crvene zvezde koji je "podgrijao" atmosferu u srpskom fudbalu.

Naime, Ivan Vukomanović je prokomentarisao da je jako loše po srpski fudbal kada Partizanu ni 17 uzastopnih pobjeda nije dovoljno da se makar malo približi Zvezdi i da je kvalitet domaće Superlige sa 20 klubova značajno - razvodnjen.

Ipak, Stanojević je to shvatio i na malo drugačiji način.

"Vidim da mnogi pričaju kako je liga slaba, da smo mnogo iznad ostalih timova u njoj. Kad je tako, onda to meni znači da je Partizan na dobrom putu, jer se nije baš tako lako pobjeđivalo u prethodnom periodu, sjećamo se da smo se borili i za drugo-treće mjesto na tabeli. Sad, odjednom, liga slaba", nezadovoljan je Stanojević.

Trener Partizana kaže da su ovako dugačke serije pobjeda s vremena na vrijeme sasvim normalne.

"Sporadično se prave dugačke serije pobjeda. Prije dvadesetak godina Ljubiša Tumbaković je imao 15 u prvenstvu, prije deset godina ja 16, sad 17, možda će neko opet za deset ljeta... Ako gledate pozitivno, možete da kažete da se nešto radi kako valja. Valjda su Miodrag Grof Božović ili Vladan Milojević, takođe, uspješni, ako su pravili dugačke trijumfalne nizove. Na kraju krajeva, pobjeđivalo se tako i 80-ih, 90-ih godina prošlog vijeka, pa se nije pričalo da nam je liga slaba", rekao je Stanojević i nastavio da nabraja.

Izvor: Youtube/FK Partizan Beograd/printscreen

"Infrastruktura nam je u očajnom stanju, ali ne možete zbog toga da umanjite sve nas koji radimo stručni dio posla na određen način. Kao ni Partizanovo učešće u nokaut fazi Lige Evrope pre tri godine, Zvezdina dva vezana plasmana u Ligu šampiona, Milorad Mažić je izašao iz ove lige, neki igrači, poput Filipa Stevanovića, stigli do Mančester Sitija... Nije baš tako loše kao što se priča."

Na kraju, Stanojević u silnim pobjedama Partizana ne vidi ništa neobično.

"Prirodno je da igrači i ja, kad već zarađujemo po 15 puta više od onih u drugim klubovima, dobijamo uzastopno. Za mene je to normalno stanje, da Partizan pobjeđuje redovno. Ipak smo mi veliki klub, imamo veći budžet. Imponuje mi to. Znači da je Partizan iznad svih. E, na to sam ponosan", rekao je Aleksandar Stanojević.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC