• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpski fudbal je apsurd, to nema nigde na svetu: Zvezdaš pita - Kako pobediš 17 mečeva u nizu i na istom si minusu?

Autor Dragan Šutvić

"Ne postoji zemlja na svetu, bilo koji šampionat, gde drugoplasiran tim pobedi 17 utakmica za redom i ne smanji bodovni zaostatak u odnosu na prvog."

 vječiti derbi ivan vukomanović Izvor: MN PRESS

Bliži se 164. "večiti" derbi između Crvene zvezde i Partizana, dva tima koja su u prethodnih 17 kola upisala po 17 pobeda.

Razlika je ista kao i pre više od pet meseci, devet bodova u korist crveno-belih, a sve to smeta bivšem igraču Zvezde.

Možda će vas zanimati

Ivan Vukomanović je bio šampion Jugoslavije i u dresu Obilića i u dresu velikana iz Ljutice Bogdana, ali njemu se očigledno ne dopada stanje u srpskom fudbalu.

Zvezda i Partizan su posle 29 odigranih kola postigli ukupno 160 golova, a zajedno su primili tek 27. Razlika između njih i ostatka lige je ogromna i Vukomanović slikovito opisuje aktuelni format Superlige sa čak 20 klubova.

“To je jedan fudbalski apsurd. Ne postoji zemlja na svetu, bilo koji šampionat, gde drugoplasiran tim pobedi 17 utakmica za redom i ne smanji bodovni zaostatak u odnosu na prvog. To stanje nije normalno i nije dobro čak ni za onog ko je prvi", počeo je nekadašnji igrač Zvezde za "Danas".

Vukomanović kaže da ova liga ništa ne znači ni Zvezdi koja se prošeta kroz nju.

"Čak je kontraproduktivna, jer ne može da joj posluži ni za pripreme za evropski meč. Ova liga je veoma loša proba zadovoljavanja svih mogućih prijatelja i drugara koji su hteli da se takmiče u njoj. Vi ste time razvodnjili kvalitet, zna se da je pregršt utakmica namešteno, ne postoji kvalitetna infrastruktura, suđenje je loše… Ova Superliga bi najviše smela da ima 10, maksimalno 12 klubova, nikako više”, priča Vukomanović.

On je dodatno dočarao kolike su nejednakosti u Superligi.

“Nema dileme da ona kao prvo nema kvalitet, a kao drugo ne doprinosi ni podizanju kvaliteta igrača. U ovakvoj ligi Zvezda i Partizan uopšte nemaju takmičarski ritam već su skoro sve utakmice, osim derbija, na nivou prijateljskh ili na nivou treninga”.

Vukomanović se dotakao i proizvodnje kvalitetnih fudbalera.

“Mi kažemo nemamo beka, a je l znate zašto? Zato što ga nismo napravili. Pravo je pitanje kako nijedan domaći klub nije deset godina sposoban da napravi beka koji može da igra na nivou reprezentacije. A Srbija i dalje po starim principima iz prošlog veka čeka da joj se rodi desni bek u nacionalnom timu kao što joj se rodio Piksi. Majstore, neće se roditi, treba da ga napraviš. Nemanja Vidić se nije samo rodio. Njega je napravio Slavoljub Muslin u Crvenoj zvezdi i svi treneri koji su ga vodili kroz mlađe kategorije”, ističe Ivan Vukomanović.

(MONDO/Danas) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC