• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je startnih 11 Partizana za derbi: Stanoje bira "specijalce" na sredini, počinje Jović, na klupi 2 džokera!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Vreme je za novi okršaj dva najveća srpska kluba.

 crvena-zvezda-partizan-uzivo-prenos-veciti-derbi-b92-arenasport-link-youtube-sastavi-stanojevic Izvor: MN PRESS

Još manje od 24 sata ostala su do početka 164. "večitog" derbija. Partizan će u sredu od 18.00 gostovati Crvenoj zvezdi na stadionu "Rajko Mitić", u želji da smanje zaostatak u vrhu tabele Superlige.

Možda će vas zanimati

Trener Partizana Aleksandar Stanojević rekao je da bi poraz značio kraj nadanja o trci za titulu, ali je jasno da njegovoj ekipi takav ishod u sredu neće padati na pamet.

Naprotiv. Stanojević je do sada kao trener Partizana tri puta dolazio u Ljutice Bogdana i sva tri puta je stadion napuštao u slavljeničkom raspoloženju.

To iskustvo sa derbija koji su se odigravali pre punu deceniju, trener crno-belih pokušaće da prenese na svoje igrače. U timu će imati igrače koji vrlo dobro znaju šta je "večiti" derbi, pa su tako neki poput Vladimira Stojkovića i bili akteri tih derbija kada je Stanojević bio trener Partizana u prvom mandatu.

Ali kao što i sam Stanojević napominje, od tih vremena se ne živi i svako vreme donosi nešto novo. A šta bi mogao da donese 164. okršaj Zvezde i Partizana?

Šef struke crno-belih je dan pre meča izjavio da ima tri dileme pred meč i da će verovatno tek u utorak uveče biti siguran u to kojih 11 će u sredu istrčati na teren.

Šta znamo o sastavu Partizana?

"Nemam šta da krijem, ali svi dobro znate koje su nepoznanice i svi znate kako mi igramo", rekao je Stanojević između ostalog u razgovoru s medijima i to dobro oslikava ovaj segment priče.

Dosta stvari u timu crno-belih je poznato i već sada znamo ko će sigurno biti na terenu. Golman Vladimir Stojković će kao kapiten predvoditi ekipu u svom 21. "večitom" derbiju i tu nema mnogo dilema. Ispred njega će dvojica štopera biti neprikosnoveni tandem Svetozar Marković - Igor Vujačić, koji su tokom proleća pokazali da se izvanredno razumeju. Tako je Partizan na 11 mečeva ove godine primio tek dva pogotka.

Na desnom beku će biti Aleksandar Miljković, tu nikakve dileme nema, dok je malo drugačije na mestu levog beka. Znamo i da će Miljković po toj strani ispred sebe sarađivati sa Takumom Asanom, najboljim pojedincem Partizana ove sezone, koji će do kraja sezone pokušati da dostigne brojku od 20 golova u Superligi. A to se nije tako često dešavalo crno-belima u 21. veku...

Leva strana nosi više pitanja

Izvor: MN PRESS

Malo je više nedoumica za Stanojevića na levom boku. Poslednji član defanzivne četvorke na ovom susretu trebalo bi da bude Ivan Obradović. Njegov konkurent za to mesto je Slobodan Urošević, ali činjenica je da su na strani nekadašnjeg reprezentativca Srbije i iskustvo i to što je ovog proleća bio standardniji igrač. Urošević je imao problema sa korona virusom, a kako će na desnom beku već biti nešto defanzivniji tip igrača i vidu Miljkovića, malo ofanzivniji Obradović bi mogao da donese balans.

Ispred njega, trebalo bi na levom krilu očekivati jednog od dvojice "bonus" igrača koji zauzimaju tu poziciju - Nemanju Jovića. Momak kakvog Partizan nikad nije "izbacio" je ovog proleća pokazao zašto se od njega mnogo očekuju u narednim godinama, a bio je i strelac četiri pogotka. Filip Stevanović je možda iskusniji među dvojicom tinejdžera i možda je bio strelac na poslednjem derbiju, ali nedostatak ritma i relativno česte povrede učinile su da Jović bude opcija na koju Stanojević može sigurnije da se osloni.

"Kičma" se neće mnogo menjati

Izvor: MN PRESS

Preostale su još četiri pozicije o kojima Stanojević treba da vodi računa. Na centralnim mestima u veznom redu će igrati Aleksandar Šćekić i Miloš Jojić, dok će ispred proverenog tandema biti Bibars Natho. Ispred svih njih, predvodnik napada biće debitant u derbijima Filip Holender.

Šćekić i Jojić su se izvanredno pokazali ovog proleća, lepo se komplementiraju i njihov "miks" kvaliteta je ono što Stanojević preferira. Saša Zdjelar je takođe spreman da počne meč, ali za njega su šanse nešto malo manje. On je četiri meča propustio zbog korona virusa, a od tada je jedino u poslednjem meču protiv Metalca na terenu proveo 60 minuta. Prethodno je protiv Zlatibora i Bačke ulazio u igru kao rezerva. Tako bi na sredini terena Partizan mogao da ima dva "specijalca" - Jojića za prekide, naročito u derbijima, i Šćekića za defanzivne zadatke.

Ovakav raspored igrača značio bi da Natho dobija ofanzivnu poziciju iza napadača, da svojom kreativnošću kombinuje sa Asanom i Holenderom, pa bi Sejdubu Sumu trebalo očekivati da meč počne na klupi. Stanojević je više puta isticao njegovu nepredvidivost i eventualni njegov ulazak u drugom poluvremenu bi mogao da donese ozbiljnu svežinu, uz Lazara Markovića.

Sastav Partizana za 164. "večiti" derbi protiv Crvene zvezde: V. Stojković - Miljković, S. Marković, Vujačić, Obradović - Šćekić, Jojić - Asano, Natho, Jović - Holender.

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC