• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Legenda žali zbog Deje genija: Savićević je te noći trebalo da igra, pa da opet postane prvak svijeta!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Slavni Fabio Kapelo se prisjeća te 1993. godine...

 fabio kapelo dejan savićević milan sao paulo interkontinentalni kup Izvor: Profimedia

Milan je ovih dana daleko od tima koji je nekada bio, prije svega u periodu od kraja 80-ih pa sve do kraja prve decenije 21. vijeka.

U tom periodu, jako važno mjesto zauzima Fabio Kapelo, koji se prisjetio vremena kada je u Milanu bio trener Dejanu Savićeviću.

Italijan i prgavi Crnogorac su nekoliko godina sarađivali, kada je "Dejo genije" stigao iz Crvene zvezde, ali je njihova saradnja bila vrlo turbulentna.

Više puta su pričane priče kako se Savićević i Kapelo uopšte nisu slagali, bivši igrač Zvezde zbog toga često nije ni igrao, a jednom prilikom je trebalo da nastupi, kada je Italijan odlučio da ga ipak ne pusti na teren.

Sada se toga Kapelo prisjetio za italijanski "Il Đornale", kada je Milan umjesto Olimpika iz Marseja učestvovao na Interkontinentalnom kupu protiv Sao Paula 1993. godine. Francuzima nije bilo dozvoljeno da nastupe zbog skandala sa namještanjem utakmica, ali se Milan nije okitio titulom prvaka svijeta...

"Žao mi je što nisam dozvolio Savićeviću da igra u Tokiju i izgubili smo od Sao Paula. Prvo su mi rekli da je diskvalifikovan, a onda, četiri sata prije utakmice, da može da igra...", prisjeća se Kapelo.

Umjesto Savićevića, na terenu je bio Rumun Florin Radučoju.

"Da bih ispoštovao Radučojua, sa kojim smo pripremali utakmicu, odlučio sam da igram sa postavom koja je već bila isplanirana. Savićevićev kvalitet bi možda promijenio sudbinu tog meča", poručio je Kapelo.

Ipak, to nije pomoglo jer je brazilski velikan savladao Milan 3:2. Nisu postali prvaci svijeta, što Savićević jeste dvije godine ranije sa Zvezdom.

Na kraju, samo šest mjeseci kasnije, Dejan Savićević je bio strijelac jednog od najljepših golova u finalima Lige šampiona, u pobjedi "rosonera" protiv Barselone...

(MONDO) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC