• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gvardiolu šokirao idol, Sitiju malo igrač više: Mančester siti poražen od Lidsa!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Lider Premijer lige pao je na svom terenu, od novajlije u ligi.

 mancester-siti-lids-premijer-liga-rezultati-tabela Izvor: Michael Regan/Pool Getty, Tanjug/Pool Getty/Michael Regan

Šokantan rezultat na Etihadu, gdje je Pep Gvardiola dočekao Marsela Bijelsu, čovjeka koji je idol mnogim kvalitetnim trenerima. Argentinac nema impresivnu kolekciju, ali njegov fudbal je pravo uživanje gledati.

Možda će vas zanimati

Danas je Lids koji on predvodi savladao ''građane'', ekipu koja će ove sezone postati šampion Premijer lige. I to sa igračem manje tokom cijelog drugog dijela meča!

Mančester siti - Lids 1:2 (0:1)

Iskusni Lijam Kuper isključen je u nadoknadi prvog dijela igre zbog jednog grubog starta na sredini terena, ali ni to nije poremetilo goste. Promijenio je Bijelsa filozofiju, uveo defanzivca umjesto najisturenijeg Patrika Bamforda i okrenuo se kontrama.

Iz jedne takve stigli su do pobjede, jer je Stjuart Dalas pogodio mrežu Mančester sitija u 92. minutu - za konačnih 1:2 u Mančesteru!

Da krenemo redom... Lids je preko istog fudbalera stigao do prednosti, u 42. minutu kada su ''građani'' ostali šokirani, a u vrlo blijedoj partiji budućeg šampiona pomak se nije vidio ni sa igračem više.

Istina, imao je Siti terensku incijativu i posjed lopte, ali to nije bilo dovoljno. Previše vremena potrošeno je na kruženje od gola, a izjednačenje stiglo tek nakon blistave asistnecije Bernarda Silve Feranu Toresu, u 76. minutu.

Vremena za preokret dovoljno, ali se on nije desilo. Prvi put od Robina van Persija u dresu Junajteda 2012. godine jedan gostujući fudbaler postigao je gol u nadoknadi za pobjedu nad Mančester sitijem! Situacija kakva se stvarno rijetko viđa pravi heroja od Dalasa, koji je obilježio popodne sa dva postignuta gola.

Mančester siti će i pored ove šokantne utakmice stići do titule, jer je bodovna prednost u odnosu na gradskog rivala ogromna. Sa druge strane, Lids igra veoma dobru sezonu u Premijer ligi, čiji je član prvi put nakon 16 godina. Trenutno su na devetom mjestu, a uz malo ludačke sreće mogli bi i u Evropu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(mondo)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC