• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rekord koji neće pasti - pobjeda od 31:0 i 13 golova špica!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Prošlo je dvije decenije i niko nije bio ni blizu da ovo obori!

 australija  americka samoa rekord pobjeda 31-0 Izvor: Profimedia

Prije tačno 20 godina Australija je savladala Američku Samou sa 31:0, što je do danas ostala najveća pobjeda nekog tima u internacionalnim mečevima. 

To je bio duel u kvalifikacijama za Svjetsko prvesntvo 2002. godine, a taj meč je posebno zapamtio napadač Arči Tompson koji je postigao čak 13 golova! To je takođe rekord, jer niko nije postigao toliko golova na jednom internacionalnom meču. 

Dejvid Zdrilić je postigao osam golova, a ovaj meč je bio inicijalna kapisla za promjenu načina kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Uvedeni su preliminarni kvalifikacioni mečevi kako Australija i Novi Zeland ne bi igrali sa mnogo slabijim protivnicima, a Australijanci su počeli da igraju kvalifikacije u azijskoj zoni počev od narednog Mundijala. 

Ovom meču je prethodila pobjeda nad Tongom 22:0, u kojoj su napadači Džon Aloizi i Damian Mori zajedno stigli do 10 golova, pa je selektor Frenk Farina protiv Američke Samoe izveo kombinovani sastav. 

Nevolja za goste je bila što zbog problema sa pasošima svi seniorski reprezentativci ove malene ostrvske države osim golmana Nikija Salapua nisu mogli da dođu u Australiju, Juniorski tim nije mogao da dođe jer su u to vrijeme imali - srednjoškolske ispite! 

Tako da je Samoa izašla na teren sa timom čiji je prosjek godina bio 18, a neki od njih su tada prvi put odigrali utakmicu koja traje 90 minuta!

Ipak, rekord je ostao!

(MONDO) 

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC