• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mančester junajted na poluvremenu promijenio dresove! Fergusonova ideja nije uspjela, Premijer liga ih kaznila (VIDEO)

Autor 000

Legendarni Škot izveo ekipu u sivim, pa u plavim dresovima na istom meču.

 mančester junajted aleks ferguson promjena dresova na poluvremenu Izvor: Youtube/Southampton FC/printscreen

Tvrdio je legendarni Aleks Ferguson da igrači nisu mogli da se prepoznaju u prvom dijelu meča. Možda je to bio razlog za ubjedljivu prednost Sautemptona (3:0) na poluvremenu protiv velikog favorita. Došli su ''Crveni đavoli'' sa 11 pobjeda u posljednjih 12 mečeva...

Ušao je Mančester junajted u susret noseći sivu garnituru dresova, a zbog crveno-bijelih pruga Sautemptona presvukao se na pauzi. Drugi dio meča slavni klub odigrao je u plavoj opremi.

Tako je recimo Pol Skols, dugogodišnji veznjak tima sa Old Traforda, igrao samo drugi dio meča odnosno samo u plavim dresovima. Kamere su uhvatile trenutak kad on ulazi u igru u potpuno drugačijoj garnituri od one u kojoj je Junajted napustio teren desetak minuta ranije.

Godinama kasnije Geri Nevil i Aleks Ferguson govorili su da promjena dresova nema ništa sa urokom, već da je bilo teško prepoznavati igrače u sivim dresovima. Zbog sunca u Sautemptonu tog dana, igrači nisu bili jasno vidljivi svojim saigračima, što je dovodilo do početničkih grešaka.

Ken Monku, Nil Šiperli i Met le Tisije postigli su Sautemptonove golove u prvom dijelu i tako već nakon 45 minuta odlučili rezultat meča. Promena dresova pomogla je Junajtedu tek toliko da postignu počasni gol, koji je bio djelo Rajana Gigsa.

Ovaj meč bio je peti uzastopni na kom je Mančester junajted igrao u sivim dresovima i nijednom nije upisao pobjedu. Zbog toga su u klubu bili revoltirani, ocjenjujući ovaj Umbro dres kao baksuzan. Takav dres Mančester junajted više nikada nije obukao.

Zbog promjene dresa na poluvremenu utakmice Premijer lige klub je kažnjen sa 10 hiljada funti. Ako je vjerovati Aleksu Fergusonu, bio je to najbolje potrošen novac u njegovom životu. Bilo je to baš na današnji dan, prije 25 godina.

Nije im uspelo...
Izvor: YouTube/Southampton FC

(MONDO)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC