• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvati su za Srbe Lige šampiona: Već 10 godina imaju igrača u finalu, a Srbija stoji očajno!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Hrvat u timu je postao garancija finala Lige šampiona.

 hrvati-liga-sampiona-fudbaleri-10-godina-u-finalu-srbija-jednog-predstavnika-branislav-ivanovic Izvor: Profimedia, Profimedia/Maurizio Borsari/AFLO

Liga šampiona ulazi u samu završnicu, a sinoć smo saznali i parove polufinala!

Možda će vas zanimati

Real Madrid će odmeriti snage sa Čelsijem, dok će Pari Sen Žermen za drugi uzastopni plasman u finale igrati protiv Mančester sitija. Nažalost, nijedan od srpskih fudbalera neće se boriti za trofej, što je samo još jedan dokaz da naš fudbal nije toliko dobar koliko se misli.

Istina, Luka Jović je član Real Madrida, ali je od zime na pozajmici u Frankfurtu, dok u preostala tri tima nema srpskih igrača - iako se svakog dana spekuliše da idu u velikane.

Za razliku od nas, Hrvati su nastavili jednu neverovatnu tradiciju.

Naše zapadne komšije će ponovo imati finalistu Lige šampiona. To će biti ili Luka Modrić (Real Madrid) ili Mateo Kovačić (Čelsi), a zanimljivo je - i pomalo neverovatno - da će to biti deseta uzastopna godina u kojoj jedan njihov igrač bije bitku za "ušati" trofej.

Počelo je u sezoni 2011/12 kada su Danijel Pranjić i Ivica Olić igrali za Bajern protiv Čelsija (i izgubili baš pošto je Olić promašio penal), a onda su se priključili i ostali...

Mateo Kovačić i Luka Modrić
Izvor: Profimedia

Luka Modrić je čak četiri puta igrao u finalu za Real Madrid i svaki put slavio, jednom manje je to učinio Mateo Kovačić u dresu istog kluba, Dejan Lovren je jednom gubio i jednom slavio sa Liverpulom, dok su se po jednom radovali i Ivan Rakitić sa Barselonom i Ivan Perišić sa Bajernom.

Zaista impresivno, ne čudi zato ni finale Svetskog prvenstva sa igračima koji stalno igraju završnice takmičenja u najvećim takmičenjima, a gde su tu naši fudbaleri?

Dušan Tadić u dresu Ajaksa.
Izvor: Profimedia

U polufinalu nema nijednog srpskog igrača, nije ga bilo ni lane, a poslednji koji je došao na korak od finala bio je Dušan Tadić sa Ajaksom 2019. Totenhemov gol u nadoknadi snova srušio mu je snove i tako je Srbija bez predstavnika u finalu još od 2013. godine i Nevena Subotića u Dortmundu.

Posmatrajući poslednjih deset sezona - samo je još Branislav Ivanović igrao finale sa Čelsijem i osvojio trofej 2012, a još tek Aleksandar Kolarov sa Romom je stizao do polufinala 2018.

I tu je razlika između Srbije i Hrvatske, prvo u kvalitetu, a tek onda atmosfera...

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC