• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Maksimović pred Sarajevo: Nemamo šta da izgubimo, a možemo mnogo da dobijemo!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

"Ne želim da stavljam pritisak na ekipu, naš cilj je Evropa, a ako uradimo nešto više odlično", poručio je trener Borca pred gostovanje na Koševu.

 sarajevo borac derbi premijer liga bih maksimović brtan Izvor: MONDO/Goran Arbutina

U subotu i nedjelju biće odigrane po tri utakmice 26. kola Premijer lige BIH, a derbi će biti odigran sutra od 19 časova na Koševu, gdje će šampion i lider na tabeli dočekati drugoplasirani Borac.

Crveno-plavi su u odličnoj seriji od četiri vezane pobjede, odnosno šest, računajući i dvije u Kupu BIH i sa dosta optimizma idu na Koševo.

Trener Borca Marko Maksimović pred ovaj duel rekao je da očekuje jako dobru utakmicu protiv Sarajeva koje je kako je istako najviše pokazalo od početka do danas i da ima sjajnu ekipu i sjajnog trenera.

"Utakmice između Borca i Sarajevu uvijek nose posebnu draž. Očekujem i nas jako motivisane, očekujem Borac koji će odigrati dobru utakmicu i nadamo se povoljnom rezultatu. Nemamo puno da izgubimo, nismo na Koševu ostvarivali najbolje rezultate, ali to nas ne amnestira da ne pokušamo to da uradimo sutra", rekao je Maksimović.

Njegova ekipa serijom pobjeda, ali i kikseva bordo tima sada se približila lideru na samo pet bodova, međutim, Maksimović podsjeća da Borac ide utakmicu po utakmicu i prije svega želi da ostavri svoj cilj, a to je izlazak u Evropu.

"Idemo od početka prvenstva od utakmice do utakmice. Ne smijemo da zaboravimo da smo bili peti, zaostajali 11 bodova. OK, mi smo takav narod da volimo to, sad odjednom suporasle ambicije, a do juče smo htjeli da budemo četvrti. Ne želim da stavljam pritisak na ekipu da nešto moramo. Trebali bi da ostvarimo svoj cilj, a to je izlazak u Evropu. A sve drugo – neće se niko žaliti. Bili smo peti sad smo drugi, nastojaćemo da tu ostanemo. Ako uradimo nešto više, u redu. Mi moramo biti bolji od petog mjesta da bi ostvarili svoj cilj", istakao je Maksimović i dodao:

"Vidim da se diže prašina, tenzija, a mislim da je bespotrebno pred ovaj derbi. Borac ide na ovaj derbi u dobrom raspoloženju. Mi stvarno nemamo šta da izgubimo, a možemo mnogo da dobijemo. Idemo od utakmice do utakmice, ima poslije još sedam kola. Sarajevo je objektivno i protiv Širokog igralo dobro pa izgubilo 1:0, pa protiv Veleža drugo poluvrijeme moglo je biti 1:1. Ne bih nikada prijetio Sarajevu, ali ne može nam niko uskratiti pravo da odemo tamo i odigramo dobru utakmicu".


Na pitanje da li je zadovoljan igrom svog tima i da li je to ono što je zacrtao trener Borca je odgovorio:

"Uvijek može bolje, ali ono što je specifično i čime sam pozitivno iznenađen je da imaju dobar karakter. Vidim da su naštimani i da žele nešto da urade za Borac, da ne žele da budu 'prolaznici' u Borcu. Ova grupa to radi svaki dan, bez ikakvih sujeta, bez ega. Od same igre nekad je to važnije. Fino je kad igraš dobro, ali u ovom momentu gdje se ide na rezultat, ne treba da gledamo taj neki utisak. Zašto to kažem? Zato što je bilo ranije utakmica protiv Sarajeva i Želje kad je Borac odigrao dobro pa je gubio i pamti se samo rezultat. Ja sam najviše zadovoljan ekipom i kaklo ona sve na to gleda, ja apsolutno nemam potrebe da ih motivišem na treningu, a kamoli na utakmici i to je najveći utisak otkako sam tu“, zaključio je Maksimović.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Veznjak Borca Marko Brtan rekao je da je ekipa svjesna da ju očekuje sigurna i zahtjevna utakmica.

"Nijedna nije lagana, a pogotovo protiv Sarajeva na Koševu. Svjesni smo da moramo da pružimo maksimum da bismo napravili dobar rezultat. Dobro smo radili, imamo pozitivan niz. Spremni smo da damo maksimum i nadamo se povoljnom rezultatu“.

Iako su crveno-plavi na samo pet bodova od Sarajeva, a poslije subote mogu da budu još bliže, Brtan kaže da ima još dosta da se igra i ne želi da se opterećuje trenutnom pozicijom na tabeli.

"Ne razmišljamo mi o prvom mjestu, idemo od utakmice do utakmice i kako nas je dovelo do ove pozicije, ima još osam utakmica do kraja i svašta je moguće. na nama je da dajemo svoj maksimum i budemo koncentrisani iz utakmice u utakmicu i šta nam bog da biće dobro", poručio je Brtan.

PLBIH, 26. kolo

Subota

Krupa - Sloboda 15.00
Mladost DK - Tuzla siti
Sarajevo - Borac 19.00

Nedjelja

Olimpik - Zrinjski 15.00
Radnik - Željezničar 17.00
Široki Brijeg - Velež 19.00

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC