• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nije namješteno, već neregularno! Komesar FSS progovorio o kaznama: Iz UEFE kažu biće još problema za prvoligaše!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Kazne su podijeljene, ali klupko se i dalje odmotava...

 namještanje utakmica u srbiji ili neregularne utakmice Izvor: Youtube/Prva Liga Srbije/printscreen

Fudbalski savez Srbiije dobio je podatke od UEFE o namještanju mečeva u domaćim takmičenjima. Borac i Jagodina bili na "meti", dobili su kazne, nakon čega su se Čačani žalili, a sada se oglasilo još jedno bitno ime.

Komesar za integritet u FSS Svetislav Đurović za "Novosti" je pojasnio zbog čega su dve ekipe dobile kaznu.

Možda će vas zanimati

"Običnom navijaču sigurno ni sada nije jasno kako pravni eksperti prave razliku između neregularnosti i namještaljke. U ovom slučaju Jagodina i Borac su kažnjeni jer su 'pustili' svoje rivale (koji to nisu znali) pa nisu ni snosili posljedice", naveo je Đurović koji je takođe istakao da kazne nisu podijeljene zbog namještanja već neregularnosti.

"Utvrdili smo na osnovu informacija UEFA da je došlo da narušavanja integriteta i da je bilo neregularnih radnji na pojedinim utakmicama. UEFA je uradila analizu čitavog slučaja. Ne radi se o namještanjima, već o neregularnostima koje su širi pojam i tu je uključeno mnogo činilaca u smislu potencijalnih rizika", istakao je Đurović.

"Novosti" su skrenule pažnju i na to da bi još klubova moglo da dobije kazne. Naredne nedjelje trebalo bi da se pokrenu novi postupci protiv još nekoliko prvoligaša za koje UEFA takođe smatra da su učestvovali u kršenju pravila.

Đurović je objasnio da se u drugim zemljama scenarija poput ovog završavaju drugačije.

"U Španiji i nekim drugim zemljama učesnici fudbalskih namještaljki su često završavali u zatvoru. Kod nas takvih drsatičnih slučajeva još nije bilo, a u prethodnih nekoliko klubovima su takođe samo oduzeti bodovi. I na tome je ostalo", rekao je komesar za integritet u FSS.

"FS Srbije nije organ gonjenja. Mi se u ovom dijelu posla držimo nadležnosti iz disciplinskog pravilnika. Taj posljednji postupak još nije okončan niti pravosnažan. Organi FSS imaju apsolutnu podršku rukovodstva, vršioca dužnosti predsjednika Marka Pantelića da se u pravnik okvirima dobije epilog. Svakako ćemo sarađivati sa tužilaštvom i policijom ukoliko se bude vodio krivični postupak", zaključio je Đurović.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC