• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Maksimović poslije velike Borčeve pobjede u Sarajevu: Ne treba da bježimo od titule i budemo lažno skromni!

Autor Dragan Šutvić

Borac je apsolutno u igri za osvajanjem prvog mjesta na kraju sezone!

 m.tel premijer liga bih sarajevo borac maksimović marinović Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Borac se pobjedom na Koševu vratio u borbu za titulu!

Crveno-plavi su večeras, u derbiju 26. kola m:tel Premijer lige BiH, savladali Sarajlije rezultatom 0:2 i pred posljednjih sedam premijerligaških kola prišli im na samo dva boda zaostatka.

Prvoplasirano Sarajevo u ovom trenutku ima 52, a drugoplasirani Borac 50 bodova, a ne treba zaboraviti da je nakon jesenjeg dijela sezone, odnosno poslije 19 kola, bordo tim imao čak 13 bodova više (Sarajevo na prvom mjestu 45, Borac na petom 32).

"Znali smo kakva nas utakmica čeka. Znali smo da je Sarajevo definitivno pod pritiskom jer jako je teško kad nešto moraš, pa onda nekad i ne ide. Mislim da smo odigrali dobru utakmicu i što je najvažnije, pohvalio bih igrače, ne samo za večeras, već i za kompletan period. Još jedno kolo je prošlo, mi smo svakim danom sve bliže cilju, a to je plasman u Evropu. Sada smo na razlici od dva boda, ne treba da bježimo od priče oko titule ako smo već tu gdje jesmo. Ne treba da budemo lažno skromni. Mislim da smo poslije ove pobjede na Koševu pokazali da ovo što se desilo prije nije slučajno. Govorilo se da smo pobjeđivali ekipe koje nisu za mjerilo, to nam je samo dalo dodatni motiv i poslije ove utakmice neke stvari su jasnije", rekao je trener Borca Marko Maksimović.

Teško je, istakao je Borčev strateg, igrati protiv Sarajeva na njihovom terenu.

"To svi znaju. Mi smo igrali malo drugačije danas nego što igramo jer je jako teško uzeti Sarajevu posjed ovdje, a htjeli smo to da uradimo. Sarajevo se, međutim, mnogo pita na Koševu. Odigrali smo onako što smo imali na pripremama protiv jakih ekipa, a rekao sam to i momcima. Ovo je za mene evropska utakmica, iako se radi o bh. derbiju. Mislim da smo na kraju zasluženo došli do bodova."

Vinko Marinović, sa druge strane, razumljivo vidno razočaran ishodom velikog derbija.

"Mislim da smo u prvom poluvremenu kontrolisali utakmicu. Bila je ta jedna šansa, još dva-tri pokušaja, ali jednostavno nismo dali gol. Onda, iz naše jedine greške, Borac je poveo. U drugom poluvremenu, iako smo željeli, nismo uspjeli da se vratimo iako smo do tog drugog gola imali posjed do 16 metara. Jednostavno, nismo kreirali dovoljno šansi, što je Borac znao da kazni."

Sarajevo je više od godinu dana bilo bez poraza u bh. takmičenjima – od kraja novembra 2019. pa sve do početka marta 2021. godine.

Upisan je tad poraz od Zrinjskog u m:tel Premijer ligi BiH, nešto kasnije i od Širokog Brijega, a onda, poslije tri vezane minimalne pobjede, dva neuspjeha – u duelima sa Veležom i Borcem.

Izvor: Promo/FK Sarajevo

Na sedam premijerligaških utakmica ovog proljeća Sarajevo je postiglo samo tri pogotka, evidentno je da "škripi" u bordo taboru...

"To nam jeste problem i pokušavamo na sve načine da to riješimo. Malo su igrači izgubili samopouzdanje što se vidi i po nekim šansama koje imamo. Na kraju, bila je ta čista situacija Mešanovića, promašite... "

U narednoj rundi, sljedećeg vikenda, Borac će ugostiti Široki Brijeg, dok će Sarajevo na noge Zrinjskom.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC