• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

7 godina dominacije Partizana: Zvezda pala 2 puta, Đuka i Leonardo se igrali, štoperi redovno donosili pehare!

Autor Dragan Šutvić

Fudbaleri Partizana su pobjedom nad Vojvodinom ušli u svoje sedmo uzastopno finale kupa.

 fudbal crvena zvezda partizan kup srbije finale najava Izvor: s

Dok se Crvena zvezda muči u kupu i čeka trofej skoro deceniju, Partizan u ovom takmičenju dominira! 

Pobjedom nad Vojvodinom u tijesnom polufinalu koje je odlučio gol Svetozara Markovića fudbaleri Aleksandra Stanojevića su se našli u sedmom uzastopnom finalu Kupa Srbije.  

Davno je bila 2014. godina kada posljednji put nismo vidjeli crno-bijele u finalu. Tada su se u borbi za trofej sastali Vojvodina i Jagodina, a od tada se svašta mijenja, samo je Partizan uvek finalista kupa. 

Počelo je u sezoni 2014/15 i nije počelo dobro po crno-bijele - Slavoljub Srnić je golom u 38. minutu donio trofej Čukaričkom i uskratio crno-bijele za pehar. 

Izvor: MN PRESS

Ipak, potom je krenuo niz uspjeha tima iz Humske. Naredne godine je do finalnog meča sa crno-bijelima stigao Javor, a poslije gola Marka Jovanovića u prvom poluvremenu tada golobradi Dušan Vlahović je uspio u sedmom minutu nadoknade drugog poluvremena da postigne pogodak za konačnih 2:0 i za komotan trijumf svog tima. 

Potom je 2016/17 došla dupla kruna i to na najbolji mogući način. Sa Urošem Đurđevićem i Leonardom kao udarnim iglama tim koji je sa klupe vodio Marko Nikolić je pobijedio Crvenu zvezdu u finalu kupa. 

LEONARDO DA SILVA SOUZA, fudbaler Partizana, sa Grobarima proslavlja osvajanje kupa drzave, na stadionu JNA. Beograd, 27.05.2017. foto: Nebojsa Parausic Fudbal, Partizan, Crvena zvezda, Finale kupa, Radost
Izvor: NEBOJSA PARAUSIC/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

U sezoni kada se u finišu došlo do titule i kada je na spektakularan način ekipa prestigla Zvezdu Nikola Milenković je pogotkom poslije prekida uspio da osigura i drugi trofej za ogromno slavlje. 

Naredne godine finale se igralo u Surdulici, a pehar je stigao u Humsku tek poslije velikog preokreta. Iskusna ekipa Mladosti iz Lučana uspela je da povede preko Janka Tumbasevića u 21. minutu, ali je samo deset minuta kasnije Marko Janković izjednačio. Na kraju je Saša Zdjelar poslije sat vremena igre riješio meč i donio pobjedu. 

Poslkednji trofej koji su crno-bijeli osvojili u kupu imao je takođe posebnu težinu, ne samo da je savladana Crvena zvezda već je pobjeda došla na najvećem srpskom stadionu, na "Marakani", na domaćem terenu najvećeg rivala! 

Izvor: MN PRESS

I u toj 2019. godini sve riješio jedan gol, a najsvetliji trenutak karijere desio se Bojanu Ostojiću, iskusnom štoperu koji je ovim golom produžio svoj staž u Partizanu i upisao se u srca "Grobara". 

Prethodno finale koj su izgubili od Vojvodine u Partizanu vjerovatno žele da zaborave, ali - sada su makar došli do nekakve osvete za taj poraz! 

I sada ih opet čeka najveća utakmica, derbi u finalu Kupa. Prethodna dva puta Partizan je pobijedio. 

A sada? 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC