• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac pred dolazak Širokog Brijega: Ponuđena ostavka Tonija Karačića nije olakšavajuća okolnost!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Trener Borca Marko Maksimović i vezista crveno-plavih Aleksandar Vojnović uvažavaju Široki Brijeg, ali vjeruju da će bodovi ostati u Banjaluci nakon nedjeljnog meča m:tel 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 borac - široki brijeg, plbih, 27. kolo, najava marko maksimović, aleksandar vojnović Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Banjalučki Borac je u odličnoj seriji od osam uzastopnih pobjeda u svim takmičenjima pa sa optimizmom očekuju i duel protiv Širokog Brijega u nedjelju s početkom u 19.00 na Gradskom stadionu.

Možda će vas zanimati

ČESTITKE ZA NOVOPEČENOG OCA JOVU LUKIĆA

Takođe, iskoristio je priliku da čestita povrijeđenom napadaču Borca Jovi Lukiću na rođenju sina. "Čestitam Jovi, da bude živ, zdrav i srećan, kao i cijela njegova porodica. On sigurno neće do kraja sezone biti korišten, ali njegov oporavak ide dobro. Pitanje je da li će i na pripremama moći da uđe u kontakt igru, a u utakmicama, ne vjerujem da će biti avgusta biti spreman".

"Polako ulazimo u posljednju trećinu prvenstva, svaka naredna utakmica je najbitnija, pa tako i ova protiv Širokog Brijega. Poslije nje, vjerujemo da će situacija biti dosta jasnija što se tiče borbe za Evropu. Igramo kod kuće, poslije ovjerenog finala Kupa BiH u Mostaru (protiv Klisa) i derbija na 'Koševu' (pobjeda nad Sarajevom), imamo još dva dana da se pripremimo, da budemo raspoloženi i da poslije meča imamo još više razloga za zadovoljstvo", rekao je trener Banjalučana Marko Maksimović.

Zbog suspenzija Maksimović će imati kadrovskih problema.

"Zbog žutih kartona neće biti Gorana Zakarića i Dejana Melega, isto tako Marko Jovanović i Jovo Lukić su van stroja. Njih četvorica sigurno nisu na raspolaganju, a za ostale moramo da vidimo još neke stvari, odnosno igrače koji su izišli iz povrede, koliko i kako mogu".

Svojih problema imaju i u klubu sa "Pecare" gdje je čak trener plavih Toni Karačić ponudio ostavku nakon tri utakmice bez pobjede (porazi od Sarajeva i Veleža, te remi sa Krupom).

"Nije nam to olakšavajuća okolonost. Karačić jeste ponudio ostavku, ali vjerujem samo kako bi razdrmao ekipu. Oni sigurno imaju svoje ambicije, tako da očekujem da Široki Brijeg dolazi u Banjaluku nešto da traži. Istovremeno, imaju i oni kadrovskih problema, ali dolaze sa najboljim krilima, sa kapitenom, sa 90 odsto ekipe, pa ih ne vidim sa bijelom zastavom. Mi smo s druge strane u dobrom momentu, igramo kući i imamo preduslove da odigramo dobru utakmicu i dođemo do rezultata koji nas interesuje", naglasio je strateg Banjalučana.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Defanzivni vezista Borca Aleksandar Vojnović s respektom je govorio o narednom protivniku, ali je izrazio nadu da će bodovi ostati u Banjaluci.

"Dolazi nam kvalitetna ekipa u goste koja je naš direktan konkurent u borbi za evropska takmičenja, pa ćemo biti motivisani i nadamo se uz dobru igru osvojiti nova tri boda. Time bismo bili korak bliže našem primarnom cilju, a to je izlazak u Evropu", rekao je Vojnović.

Utakmicu u Banjaluci, koja se igra u nedjelju (19.00, TV Arena sport) će suditi Sarajlija Adis Mulahasanović, a pomagaće mu Stefan Tešanović iz Istočnog Sarajeva i Moamer Čaušević iz Sarajeva.

m:tel Premijer liga BiH, 27. kolo

Subota
Sloboda - Mladost (15.00)
Velež - Krupa (15.00)
Zrinjski - Sarajevo (19.00)

Nedjelja
Tuzla siti - Radnik Bijeljina (15.00)
Željezničar - Olimpik (17.00)
Borac - Široki Brijeg (19.00)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC