• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šou Partizana pred Njukasl! Napili se, pa poskakali u jezero!

Autor 000

Napadač koji je predvodio crno-bijele sjetio se nezaboravnih momenata svoje karijere u Partizanu.

 andrija delibašić partizan liga šampiona anegdota lotar mateus Izvor: MN PRESS

Partizan je bio prvi srpski klub koji je zaigrao u Ligi šampiona, a današnji slavljenik je bio udarna igla te ekipe. 

U timu sa asovima poput Saše Ilića, Ivice Ilijeva, Vladimira Ivića i Ljubinka Drulovića upravo je tada mladi Andrija Delibašić bio napadač koji je završavao akcije. 

Sada slavi 40. rođendan, a u velikom intervjuu za klupski sajt Partizana je istakao da su ipak uspomene iz vječitih derbija ono što se navijše pamti. 

"Pamtim derbi kad smo na našem stadionu pobijedili rezultatom 2:1, a strijelci bili Saša Ilić i Ivica Iliev, dok je Radovan Radaković odbranio penal. Bio sam mlad, imao 20 godina i tek sam položio vozački ispit i trebalo je da kupim prvi auto. Sjećam se, bio je to golf 4. U to vrijeme su se bonusi isplaćivali poslije određenih ciklusa i bila nam je potrebna pobjeda nad Zvezdom kako bismo dobili oko 10.000 maraka. Pamtim vrlo dobro, Danko i ja sjedimo na klupi, a Ivica "bocne" preko Aleksandra Kocića. Nas dvojica poludimo od sreće", prisjetio se on. 

Tokom godina u Partizanu postao je veliki prijatelj sa Dankom Lazovićem koji mu je sada i kum, a posebno dobro se sjeća nevjerovatnog gola koji je Lazović dao Sportingu iz Lisabona. 

"A, sjećate se onih Dankovih makazica protiv Sportinga? E, pa noć prije te utakmice sam mu rekao da će uraditi nešto veliko. Nisam znao šta, ali sam bio siguran da će biti nešto za pamćenje. Čak se na snimku i vidi kako poslije tog gola trči ka meni", ispričao je Delibašić. 

Naravno, plasman u Ligu šampiona svi pamte, a samopouzdanje nije bilo na velikom nivou u klubu. Ipak, igrači su bili uvjereni u trijumf!

"Mnogi su mislili da u Englesku idemo samo da se ne obrukamo, što su nam čak govorili i neki članovi rukovodstva. Ali mi smo bili opušteni. Noć uoči meča smo u holu hotela pričali viceve i smijali se naglas, kao da smo u prvoj utakmici dobili 10:0 i da sigurno idemo dalje. Nekako smo imali dobar osjećaj, koji se kasnije pokazao kao ispravan. Ali, prije toga je bila jedna zanimljiva anegdota sa ljetnih priprema u Švajcarskoj", priča Delibašić. 

Ali omiljena anegdota se tiče Lotara Mateusa. Čuveni Nijemac je imao neke neuobičajene psihološke metode pred duel sa Englezima. 

"Igrali smo utakmicu protiv Lugana koju smo dobili, i po dolasku u hotel on nam je rekao da svi moramo da odemo do šanka i popijemo po jedno pivo. Ne ako hoćemo, nego da moramo! To je bila obaveza. Usput nam je rekao da nije nikakav problem ukoliko neko hoće da ostane duže. I naravno, nas nekolicina je ostala do jutra. A kako se pored hotela nalazilo jezero, nekome je palo na pamet da idemo da se kupamo. I tako, negdje oko četiri sata smo poskakali u vodu, a Lotar je stajao sa strane i sve vrijeme se smijao. Eto, od tog kupanja u jezeru u četiri ujutru, poslije cijele noći u baru, do plasmana u Ligu šampiona je prošlo samo mjesec i nešto dana. To je bio Lotarov način da nas opusti i stvori timski duh", otkrio je nekadašnji napadač Partizana. 

(MONDO) 

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC