• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Englezi tvrde - tri štopera bolja od Vidića: Srbe užasno potcenili, naših legendi nema nigde na listi najboljih ikada!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Engleski magazin napravio je listu od najboljih 100 igrača u istoriji Premijer lige.

 trojica bolja od nemanje vidića u engleskoj Izvor: Profimedia

Nemanja Vidić je bio kapiten Mančester junajteda, osvojio je pet titula u Premijer ligi sa klubom sa "Old Traforda" i upravo kada je on vodio tim Junajted je uzeo prethodnu titulu.

Sve to nije bilo dovoljno da se proglasi za najboljeg štopera u istoriji lige, iako to o njemu misle mnogi koji su delili teren sa nekadašnjom uzdanicom Junajteda. 

Možda će vas zanimati

Iako je redovno biran u najbolji tim godine u Engleskoj, a u sezonama 2008/09 i 2010/11 bio je najbolji igrač lige. Među tolikim zvezdama i majstorima on je kao štoper uspeo da bude najbolji. 

Ipak ugledni fudbalski magazin "Forfortu" ga je na svojoj listi najboljih fudbalera u istoriji lige stavio tek na 21. mesto. 

"Dolazak Rija Ferdinanda 2002. godine na "Old Traford" je bio ogroman, ali slika je bila nekompletna dok 2006. godine za samo 7 miliona funti nije stigao Vidić. Junajted je otkrio još jednog lidera bez vidljivih mana i ljubimca navijača. Srbin je i dalje jedini defanzivac u istoriji koji je dva puta bio najbolji igrač sezone", navodi se u tekstu, ali se čak tri štopera stavljaju ispred njega. 

Već na 20. mestu je nekadašnji kapiten Mančester sitija Vensan Kompani koji je često imao problema sa povredama i nikada nije bio takva klasa kao Vidić, a onda se na 13. i 12. mesto najboljih stavljaju Rio Ferdinand i Džon Teri. Između Ferdinanda i Vidića je jasno izabrao ser Aleks Ferguson kada je Vidiću dao kapitensku traku 2010. godine, a Teri jeste klasa, ali nikada nije bio najbolji igrač sezone. 

Iako su na listi igrači poput Breda Fridela, Stena Kolimora, Andreja Kančelskisa, Emila Heskija Diona Dablina ili Davida Batija, nije bilo mesta za još nekog Srbina među najboljih 100. 

Teško da tu mesto nije zaslužio Branislav Ivanović koji i u 36. godini igra Premijer ligu, a sa Čelsijem je osvojio tri titule i skoro deceniju je bio među najboljim na svojoj poziciji. Nema na listi ni Nemanje Matića koji je ostavio trag u dva velika kluba i nastavlja da bude važan šraf u Mančester junajtedu. 

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC