• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Plemići" pet godina bez pobjede na "Pecari", Jakirović želi prekinuti taj niz

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Hercegovački derbi u subotu u Širokom Brijegu.

 hercegovački derbi široki brijeg - zrinjski najava  28. kolo Izvor: FENA

U okviru 28. kola Premijer lige BiH u subotu će snage odmjeriti Široki Brijeg i Zrinjski. Utakmica se igra na "Pecari", gdje "plemići" ne znaju za pobjedu više od pet godina.

"Posljednji put Zrinjski je na 'Pecari' slavio u martu 2016. godine. Znači, prije pet godina. To je fascinantan podatak, pa sam i ja ostao malo zapanjen. Ali tradicija je tu da se ruši. Ne vrijedi se previše osvrtati, jer prošlost se ne može promijeniti, već treba sutra učiniti sve da dođemo do pobjede", izjavio je na konferenciji za novinare trener Zrinjskog Sergej Jakirović.

Možda će vas zanimati

Stratega Zrinjskog može ohrabriti činjenica da je njegova ekipa u solidnoj formi. U posljednjih pet prvenstvenih susreta Zrinjski ima tri pobjede i dva neriješena rezultata, dok je s druge strane Široki Brijeg u posljednja četiri kola upisao tri poraza i jedan neodlučen ishod.

"Mi smo u pozitivnoj seriji, Široki u negativnoj, ali mislim da u derbiju to baš i ne igra neku ulogu. Mislim da će presuditi sitni detalji. Moramo biti koncentrirani 90 minuta i probati sve napraviti za pozitivan rezultat", poručio je Jakirović.

On je najavio određene promjene u odnosu na početni sastav koji je istrčao protiv Sarajeva, a najviše problema Jakirović ima u vrhu napada. Zrinjski je nedavno napustio Josip Ivančić, a određenih zdravstvenih problema ima Miljan Govedarica zbog čega je upitan njegov nastup protiv Širokog.

"Ostali smo praktično samo na Anesu Mašiću, koji je odigrao dobru utakmicu protiv Sarajeva. Njemu treba dati podršku, treba mu samopouzdanja i treba mu gol. Protiv Sarajeva je pogodio stativu i bio je u par dobrih situacija tako da mu moramo dati podršku", kazao je Jakirović.

Izvor: Promo/NK Široki Brijeg

Trener Širokobriježana Toni Karačić istakao je kako je utakmica jako bitna za njegovu ekipu i da je svaka sljedeća utakmica izuzetno važna za Široki Brijeg, koji još uvijek ima priliku izboriti plasman u Europu.

"Mi bismo s pobjedom bili bliže svom cilju. Isto tako treba uzeti u obzir da ima još pet kola nakon ovog susreta i treba ići iz utakmice u utakmicu. Ovaj susret je posebno bitan, jer je to hercegovački derbi. Očekujemo suparnika koji je kvalitetan, ali mi igramo kod kuće i zbog toga imamo ulogu favorita i na takav način se pripremamo za ovu utakmicu", kazao je Karačić, dodavši da je većina igračkog kadra spremna (izostaje samo Teo Herceg) za derbi Širokog Brijega i Zrinjskog.

Susret je najavio Bože Vukoja koji je ove sezone standardni član prvog sastava Širokog Brijega.

"Sigurno da je ova utakmica važna, jer je to derbi. Meni kao zamjeniku kapitena puno više znači od obične utakmice. Očekujem tešku i zahtjevnu utakmicu, a pobjedom bi mi došli na bod od Evrope i to nam je jako bitno", naglasio je Vukoja.

Utkamica Široki Brijeg - Zrinjski igra se u subotu od 19.05 sati.

M:TEL PREMIJER LIGA BiH - 28. KOLO:

Petak:

Radnik - Sloboda (17.00)
Velež - Borac (20.00)

Subota:

Krupa - Mladost (15.00)
Sarajevo - Željezničar (16.55)
Široki Brijeg - Zrinjski (19.05)

Ponedjeljak:

Olimpik - Tuzla siti (15.00)

Standings provided by SofaScore LiveScore

(FENA)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC