• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda mora da troši 40 ili 50 miliona! Zvezdan Terzić o tri pojačanja i budžetu: Pravimo 30-40.000.000 godišnje

Autor Dragan Šutvić

Generalni direktor crveno-bijelih govorio je o pojačanjima, novcu, UEFA koeficijentu...

 zvezdan-terzic-crvena-zvezda-budzet-pojacanja Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda osvojila je četvrtu titulu u nizu i uveliko pravi tim za novu sezonu.

Već je nagovešteno da će u ekipu Dejana Stankovića stići štoper Aleksandar Dragović i napadač Aleksandar Prijović, a nagađa se da bi mogao da stigne i veteran Intera Aleksandar Kolarov.

U intervjuu za "Blic", generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić nije htio da govori o imenima.

"Crvena zvezda će nastaviti da pokušava da dobrim skautingom dođe do kvalitetnih igrača kojima ističu ugovori. Mi se sada spremamo da dovedemo tri zvučna pojačanja bez obeštećenja, a spremni smo da damo dobre plate. Ja sam bio igrač, znam koliko je važna harmonija. Ne možemo mi ni da dovedemo nekog skupog igrača, damo mu visoku platu, a da poremetimo međuljudske odnose. Veliki je ego kod svih sportista, to je normalno, pokušavamo neki balans da držimo. Ima mnogo naših igrača koji neto zarađuju od 400.000 do 600.000 evra godišnje, što je za naše prilike izuzetno veliko. Nije mi žao, to su momci koji su zaslužili, koji su se izborili za vraćanje Zvezde na mapu, ja sam ponosan na njih", rekao je on.

Izvor: MN PRESS

Govoreći o novcu, Terzić je naglasio da budžet mora da bude veći od trenutnog da bi bila ostvarena očekivanja navijača.

"Naša je obaveza da podižemo budžet na mnogo viši nivo. Zvezda mora da osposobi sebe da pravi sve više i više novca. Mi za sada imamo oko 30 miliona evra, ako hoćemo da pravimo rezultate na koje će biti ponosna zvezdaška javnost, mi moramo da trošimo 40 ili 50 miliona da bismo bili konkurentni. Mi se na našem putu sudaramo sa klubovima koji troše po 100 miliona evra i ne možemo da živimo u iluziji da smo mi klub slavne tradicije - na terenu igraju igrači 11 na 11, i ako, recimo, Sparta iz Praga ima 11 boljih igrača od nas, ona će nas pobijediti bez obzira na to što imamo veće ime. Ili Jang bojs, Kopenhagen, Krasnodar... jer oni sa više novca mogu sebi da priušte kvalitetnije igrače, tržište je otvoreno i ko ima novac da da platu od jednog, dva, tri miliona, dolazi do igrača koji prave razliku. A pogledajte milanski derbi „dela Madonina“ - Inter i Milan gotovo bez Italijana na terenu, isto je u mančesterskom derbiju sa malo Engleza, novac je taj koji donosi kvalitet", izjavio je Terzić.

Prvi operativac crveno-bijelih govorio je i o strukturi prihoda šampiona Srbije.

"Naša struktura prihoda je jasna, imamo četiri miliona od „Gasporma“, 1,2 od Telekoma, uz 800.000 evra raznih manjih sponzorstava dolazimo do šest miliona. To je sigurno, sve ostalo je varijabilno, ali je Zvezda sebe osposobila da pravi između 30 i 40 miliona godišnje".

On je naglasio da je drastično poboljšani UEFA koeficijent jako bitan za dalji napredak kluba.

"Najveći kapital Zvezde su koeficijenti, mi kad smo došli u klub 2014. na ranking listi UEFA bili smo 210, danas smo 50. klub. Od 1. jula, kad izađe nova lista, bićemo 42. klub - prvi put poslije 25 godina smo u top 50. Šta to znači praktično i finansijski - slobodni smo u prvom krugu kvalifikacija, a u drugom i trećem krugu smo u povlašćenom šeširu, što znači da igramo protiv slabijih od sebe. Znači, dovoljno je da prođemo dva protivnika slabija od nas i imamo sigurnih 10 miliona evra za učešće od UEFA, bonus za Ligu Evrope. Plus imamo pet miliona od ulaznica, to je 15 miliona i šest miliona od sponzora. U slučaju da u četvrtoj rundi pobijedimo po koeficijentima jače od nas (Olimpijakos, Dinamo Zagreb, Jang bojs, Slaviju Prag), ako pobijedimo u plej-ofu i uđemo u Ligu šampiona, to je umjesto 10 miliona evra bonusa - 20 miliona. To su sve klubovi koji su prije pet godina bili mnogo jači od Crvene zvezde, međutim, Zvezda je toliko ojačala i ne plaši se više nikoga".

Terzić je rekao da su crveno-bijeli sada u stanju da se finansiraju i bez prodaje igrača.

"Mi smo osposobili sebe da pravimo 20-30 miliona bez prodaje igrača, a ako gledamo prosjek posljednjih šest, sedam godina, mi smo prodavali igrače za oko 12 miliona evra godišnje. Dakle, ako zaradimo 10-15 miliona evra na prodaji igrača, u zavisnosti od toga da li igramo LE ili LŠ - to je budžet oko 40 miliona koji Zvezda može da napravi", dodao je Terzić u razgovoru za dnevni list Blic.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC