• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bezobrazni i podmukli Asano! Iliev oštro po Japancu: Ko će te dovesti posle ovoga? Zaradićemo kao da smo ga prodali!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

"Ne postoji apsolutno nijedan pravni aspekt koji je na njegovoj strani u ovom slučaju".

 takuma-asano-raskid-partizan-ivica-iliev Izvor: MN PRESS

Takuma Asano šokirao je sve u Partizanu kada je u subotu objavljeno da je jednostrano raskinuo ugovor sa klubom zbog neisplaćenih zarada.

Možda će vas zanimati

Japanac se pokupio i otišao u domovinu, ostavivši tako saigrače na cedilu pred finiš sezone i finale Kupa Srbije, zbog čega su i oni ostali u čudu. Reagovali su Lazar Marković i Vladimir Stojković, dok se sada oglasio i sportski direktor Ivica Iliev.

"To je bezobrazno i podmuklo ponašanje jednog profesionalca", počeo je Iliev za "Informer".

"Te priče da njemu Partizan duguje milione i da niko nije hteo da ga sasluša nemaju veze s istinom. Svuda ponekad ima malih kašnjenja u isplati, pogotovo sada kada je ceo svet u problemu zbog epidemije korone. I mnogi evropski velikani su smanjili budžete. Kao igrač sam prošao kroz nekoliko zemalja i često se dešavalo da bude sličnih problema, čak i u vreme kada je finansijska situacija bila znatno bolja od aktuelne, ali to ne može da bude opravdanje za ovo", dodao je on.

Iliev je dodao da niko "nije mogao da nasluti da će se to dogoditi" pošto je Asano organizovao večeru za saigrače, snimio emisiju u Zoo vrtu za TV Partizan, pa je zbog toga neverica još veća.

"Imao je maksimalne uslove u Partizanu. Stalno je pričao da uživa u Beogradu, a očigledno je pokazivao lažno poštovanje prema Srbiji, našem klubu i navijačima. Ostavio je saigrače na cedilu, momke koji su mu pomogli da odigra najbolju sezonu u karijeri", kazao je Iliev i osvrnuo se na učinak Asana pre i tokom boravka u Humskoj.

"Doveli smo ga kada je bio u padu, gde nije igrao. Pružili smo mu šansu. Ovde je podigao formu i ponovo postao reprezentativac, a ovako podlo nam vraća".

Partizan je već saopštio da će pokrenuti postupak protiv Asana kod FIFA, pa se nadaju da bi mogli da zarade novac kao i u slučaju Sedrik Gogua.

Izvor: MN PRESS

"On je sebi napravio ogroman problem. Ne znam s kim je razgovarao i kako je uopšte došao na tu ideju. Ne postoji apsolutno nijedan pravni aspekt koji je na njegovoj strani u ovom slučaju. Čak je i njegov bivši agent to potvrdio. Partizan će na kraju dobiti novac, kao što bi zaradio i da ga je prodao. Međutim, ne znam da li je Asano svestan kakva će mrlja ostati pored njegovog imena. Koji će to ozbiljan klub da ga dovede i da rizikuje s njim posle ovakvog poteza?", upitao je Iliev.

Asano je od dolaska u redove crno-belih postigao 30 golova i zabeležio 15 asistencija, ove sezone je najbolji igrač tima, ali očigledno će Aleksandar Stanojević morati bez njega u finale Kupa Srbije protiv Crvene zvezde.

"Siguran sam da će momci pokazati koliko su jaki, da su pravi tim i kada je teško. Ovo će ih još više ujediniti, znam da će iz inata odigrati dobro protiv Zvezde i dokazati Japancu koliko je pogrešio što ih je napustio. Njemu će na kraju biti žao što nije ostao uz ekipu i podigao trofej Kupa", zaključio je on.

(MONDO/Informer)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC