• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako bez Asana? Pet opcija za Partizan: Novi napadač, Gvardiolin mali ili biser koji već sija!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Sve je šokirala vest da je Takuma Asano napustio Partizan, a sada klub mora da se snađe bez njega.

 kako će igrati partizan bez takume asana Izvor: MN PRESS

Na Uskrs ujutru pravi šok je dočekao navijače Partizana. 

Klub je objavio da je najbolji strelac iz ove sezone Takuma Asano svojevoljno napustio klub, a i Japanac se ubrzo oglasio. 

Možda će vas zanimati

On  je naveo da mu klub duguje novac, te da se nije osećao dovoljno poštovano u Beogradu. Zahvalio se trenerima sa kojima je radio i saigračima, kao i navijačima, ali je sada jasno da je definitivno napustio klub.

Sada je Partizan u jako problematičnoj situaciji. U prvenstvu je sve gotovo, ali je Asano bio potreban za finale Kupa Srbije sa Crvenom zvezdom. 

Crno-beli igraju bez klasičnog špica ove sezone, ali je Asano preuzeo odgovornost na sebe i dao čak 21 gol ove sezone, od čeka 18 u prventvu. Bio je udarna igla tima i sada će Aleksandar Stanojević biti pred velikim problemom. 

Kako da reši nedostatak najboljeg strelca! Evo nekih opcija! 

JOVIĆA NA TEREN! 

Izvor: MN PRESS

Pokazao je mladi Nemanja Jović da je neverovatan potencijal ove sezone. Pisali smo o njegovim brojnim kvalitetima, a i u "večitom derbiju" sa Crvenom zvezdom je mnogo dao igri crno-belih. 

Problem sa njim je što se bolje snalazi na levoj strani napada, ali on i Lazar Marković bi mogli da menjaju mesta i tako zbunjuju čuvare. Uostalom Jović je za ono malo što smo ga do sada videli na terenu pokazao da je pre svega izuzetno inteligentan igrač koji sjajno čita situacije i fenomenalno se kreće. Verovatno je on najbolja opcija! 

KAD JE TEŠKO - SUMA!

Izvor: MN PRESS

Sejduba Suma je pred odlaskom iz crno-belog tabora, ali je više puta pokazao da je igrač za velike utakmice. Njegova kombinatorika, sjajan osećaj za pas i pre svega fenomenalni driblinzi bi pomogli Partizanu. 

Problem je što ne može da poput Asana igra "lažnog napadača" i teško da bi tako duboko išao u odbranu Zvezde, ali u slučaju da on zauzme mesto na terenu Lazar Marković bi bio ofanzivniji. U karijeri je Marković igrao i kao klasičan špic, pa mu to ne bi bilo strano. 

VREME JE ZA STEVANOVIĆA?

Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Još jedan igrač koji se bolje snalazi na levom krilu, a Filip Stevanović je znao da postigne gol protiv Zvezde u derbiju. Sada je pred odlaskom u Mančester siti kod Pepa Gvardiole i imaće ogroman motiv da ostavi što bolji utisak. 

Jer kakav bi to samo odlazak bio - uz trofej! Mladi Stevanović sada ima šansu da stavi blistavu tačku na svoje vreme u matičnom klubu, videćemo da li će se za njega odlučiti Stanojević. 

LUTOVAC, ČOLIĆ, IMA LI MESTA? 

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Aleksandar Lutovac je došao iz Rada i uglavnom je igrao u ovakvim momentima. Bio je na terenu kada negde "zaškripi", pa je tako često popunjavao mesto desnog beka iako to ranije nikada nije igrao. 

Sjajan je u presingu i izuzetno brz, pa bi mogao da napravi problem odbrani protivnika, a u finalu kupa pogotovo nešto sporijim igračima poput Nemanje Milunovića. Tu je i mladi Nikola Čolić kao desno krilo, ali ga je teško očekivati na terenu, eventualno kao izmenu. 

JOŠ JEDAN ŠPIC? 

Izvor: MN PRESS/.

Da li je vreme da Žan Kristof Bajbek konačno izađe na teren? Da li je Nikola Štulić spreman da startuje u ovako bitnom meču? 

Teško je očekivati baš ovakav rizik, ali ovo bi koncepcijski bilo zanimljivo videti. Filip Holender koji sada igra u napadu je prirodno krilo, doduše levo, ali pokazao je da se sjajno snalazi na svim mestima na terenu. Ko je gledao reprezentaciju Mađarske viđao ga je čak i na mestu krilnog beka. 

Holender bi bio možda i najprirodnija zamena za Asana, igrač koji bi sa krila bio ofanzivan poput špica, ali ipak pitanje je koliko će Stanojević igračima koji nisu imali toliku minutažu dati prostora u utakmici sezone. 

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC