• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Od priloga časnih sestara do fudbalske revolucije u Hrvatskoj: Navijači preuzeli velikana, hoće da sruše Dinamo!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Hoće sami da sruše Dinamo, oni će upravljati klubom!

 hajduk navijači kupili dionice preuzeli upravljanje klubom Izvor: Profimedia

Godinama pokušavaju i konačno su uspjeli! 

Navijači Hajduka uspjeli su da kupovinom dodatnih 1,86 odsto dionica kluba povećaju svoj dio u imovini kluba na 26,39 odsto i tako je udruženje "Naš Hajduk" sada dobili kontrolni paket dionica kluba. 

Možda će vas zanimati

 Kontrolni paket iznosi 25+1 odsto i ovo znači da navijači sada samostalno mogu da vode klub i da su jedino tijelo vlasti. Nakon što su kupili dionice od jedne građevinske firme ostvarili su upravljačka prava jer je grad Split kao osnivač kluba prenio svoja upravljačka prava udruženju "Naš Hajduk" na 25 godina koncesijom. 

Sada navijači biraju 7 od 9 članova Nadzornog odbora kluba i sada će oni probati da pametnim upravljanjem kluba na "Poljud" donesu bolje dane, te da prekinu decenijsku dominaciju Dinama. 

"Za nas je ovo logičan korak na putu koji je započeo prije više od decenije, a otkup dionica jedan je od naših važnih zadataka", rekao je Toni Baletić, predsednik udruženja "Naš Hajduk", koja je u sklopu projekta otkupa dionica prikupila više od 2 miliona evra. 

A ova akcija navijača Hajduka zaista traje decenijama, a na početku je medijski odjeknulo to da su čak i časne sestre iz samostana u Zadru skupljale novac i ulagale u dionice. 

"Kao što uvijek naglašavamo, sredstva za otkup deonica isključivo se i namenski skupljaju za tu svrhu kroz donatorski projekat 'Za sva vrimena', u kojemu sudjeluju hiljade navijača. Bez njih ništa ne bi bilo moguće. Ovim putem zahvaljujemo svima koji učestvuju, bez obzira na iznos donacija, i verujemo da će nastaviti podržavati ovaj projekat i pozivamo one koji još nisu da se priključe", zaključio je Baletić.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC