• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizanu donio kup protiv Zvezde i šokirao protivnika: Pitao me je 'Šta ćeš ti ovde', a ja sam onda dao gol!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Bojan Ostojić se dobro sjeća posljednjeg finala Kupa Srbije u kojem su igrali "vječiti" rivali.

 partizan zvezda kup 2019 bojan ostojic  filip stojkovic Izvor: MN PRESS

Fudbaleri Partizana su završili sezonu u Superligi, a sada im je preostao još samo jedan susret - najvažniji u sezoni.

U utorak 25. maja igraće finale Kupa Srbije protiv Crvene zvezde, u reprizi finala iz 2019. godine. Tada je Bojan Ostojić kao jedini strijelac na meču donio trofej crno-bijelima.

Bojan Ostojić se sada prisjetio svih dešavanja tog 23. maja 2019. godine, kada je u pobjedi 1:0 na iznenađenje svih baš on bio strijelac i otkrio zanimljive anegdote sa samog meča, ali po njegovom završetku.

"Plan i dogovor je bio da kod prva dva prekida ostanem na centru kako bih spriječio eventualnu kontru rivala, a da u protivnički šesnaesterac ide Slobodan Urošević. I tako je bilo kod prvog prekida, ali sam mu kod drugog rekao: 'Čaki, ajde ti ostani pozadi, idem ja naprijed' i on se složio", kaže Ostojić za sajt Partizana.

Zanimljiva je bila i njegova konverzacija sa igračem Zvezde prije postizanja pogotka.

"Otišao sam u kazneni prostor i stao pored Filipa Stojkovića koji me je zbunjeno pogledao i pitao 'Šta ćeš ti ovdje? Pa, mi imamo informaciju da ti ostaješ pozadi.' Ali eto, nas dvojica smo se našli jedan pored drugog, borili se za poziciju i ja sam na sjajnu loptu Danila Pantića uspio da zatresem mrežu. Bio je to 14. minut, bilo je do kraja mnogo vremena, ali smo uspjeli da sačuvamo stečenu prednost."

Neobično je i to što je Ostojić pred finale 2019. dobio od Saše Ilića uramljen dres sa brojem 99, pošto se predstavljalo da će taj meč protiv Zvezde biti njegov posljednji u crno-bijelom dresu. Dvije godine kasnije, Ostojić je i dalje tu.

"Dugo nisam bio u prvom planu, preko godinu dana i vratio sam se tek nakon dolaska Save Miloševića kojem sam zahvalan na šansi koju mi je pružio, a mislim da sam se i njemu i klubu odužio na adekvatan način. Možda zvuči kao fraza, ali meni je svaki trofej podjednako važan i nije mi toliko bitno što sam baš ja bio strijelac. Mnogo značajnije mi je to što je Saša Ilić ostvario pobjedu u svom posljednjem nastupu za Partizan. Nekoliko dana ranije mu je priređen oproštaj u Humskoj na meču protiv Proletera, a u finalu Kupa je ušao u finišu meča i na kraju, po ko zna koji put kao kapiten Partizana podigao trofej. On je zaslužio da se na takav način završi karijeru."

Ostojić je otkrio i da je "debelo" okasnio na klupsko slavlje poslije pobjede u finalu protiv Zvezde, a sve zbog njegovog rituala.

"Svaki igrač ima neki svoj ritual, a ja bez obzira na ime protivnika, rang takmičenja ili važnost utakmice obavezno odmah po okončanju utakmice dva puta pogledam snimak cijelog meča. Tako sam i poslije tog finala, tako da sam na proslavu osvojenog trofeja otišao tek negdje oko 03.00 uveče", kroz smijeh se prisjeća Ostojić.

(MONDO) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC