• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Olimpik neispunjavanjem svojih obaveza odgovornost želi da prebaci na Savez": Sarajevski klub suspendovan!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

"Detalj" koji je svima promakao.

 fudbalski savez bih saopštenje fk olimpik sarajevo napušta m:tel premijer ligu bih Izvor: mondo.ba/FK Olimpik

Sarajevski Olimpik danas je saopštio da dva kola prije kraja sezone napušta m:tel Premijer ligu BiH, te da utakmice protiv Krupe i Sarajeva neće igrati.

Predsjednik Takmičarske komisije Dušan Marković bio je zatečen ovakvom odlukom, a nešto kasnije oglasili su se i iz Fudbalskog saveza BiH.

Možda će vas zanimati

Iz krovne kuće fudbala naglasili su da je sarajevski klub suspendovan zbog neizmirenih obaveza prema svojim igračima i članovima administracije, te da je današnji potez samo pokušaj da se krivica zbog neispunjavanjem obaveza prebaci na Fudbalski savez BiH.

Saopštenje FS BiH prenosimo u cjelini:

"Povodom saopštenja koje je danas objavio FK Olimpik, FS BiH obavještava javnost:

Upoznati smo sa teškoćama sa kojima se suočava ovaj klub te smo sa svoje strane učinili sve kako bismo im pomogli u prevazilaženju svih problema u skladu sa našim pravilnicima.

FK Olimpik je odlukom Disciplinske komisije FS BiH bio dužan da ispuni obaveze prema igračima i članovima svoje administracije.

Do 20. maja 2021. kada je bio krajnji rok za ispunjenje ovih obaveza FK Olimpik nije izvršio uplatu svojim igračima i članovima administracije u iznosu od 82.156 konvertibilnih maraka, a koje su nastale u prethodnom periodu.

Neispunjavanjem obaveza iz člana 117. Disciplinskog pravilnika u vezi sa finansijskim obavezama, a na osnovu pravosnažnih odluka Disciplinske komisije FS BiH, klubu je nastupila suspenzija u nastavku takmičenja.

Ovim činom FK Olimpik je nastojao da neispunjavanjem svojih obaveza teret odgovornosti prebaci na FS BiH. Administracija Saveza je uvijek na raspolaganju svakom klubu u iznalaženju rješenja i prevazilaženju problema u njihovom radu, zato nas je još više iznenadio potez FK Olimpik", navodi se u saopštenju.

Takođe, kakav epilog će imati ovaj slučaj ukoliko odluka kluba sa "Otoke" ostane na znazi.

"Kako stoji u članu 63. Disciplinskog pravilnika, klub koji neopravdano odustane od prvenstvenog takmičenja, biće kažnjen vraćanjem u najniži stepen takmičenja i kaznom od 6 do 12 negativnih bodova.

Takmičenje u okviru m:tel Premijer lige nastaviće se u skladu sa Pravilnikom i Propozicijama o fudbalskim takmičenjima BiH", dodaje se u saopštenju.

Podsjetimo, nezadovoljni suđenjem tokom prvenstva, koje je kulminiralo u Bijeljini protiv Radnika, kada su fudbaleri Olimpika nakratko napustili teren, iz sarajevskog kluba najavili su moguće istupanje iz lige, što je danas i zvanično objavljeno.

(mondo.ba)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC