• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Glavni grad Kameruna čeka duplu krunu Borca!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Sve zbog momka koji je zimus obukao crveno-plavi dres.

 borac titula kamerun juande donald mols Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Banjalučki Borac korak je od šampionske titule u Premijer ligi BIH koju može da obezbijedi u nedjelju pobjedom nad Tuzla sitijem, a osim toga crveno-plavi će naredne sedmice igrati finale Kupa BIH.

U generaciji koja ima priliku da napravi istorijski uspjeh osvajanjem prve duple krune je i Donald Mols, kamerunski fudbaler koji je zimus stigao u Borac i obukao crveno-plavi dres.

Možda će vas zanimati

Dvadesetdvogodišnji veznjak dobro se uklopio u ekipu Borca, nema problem da komunicira sa saigračima pošto je igrao u zagrebačkoj Lokomotivi i Kustošiji. Srpski odlično razumije, nešto slabije ga govori, ali može vrlo dobro da se sporazumijeva, što je pokazao i na konferenciji za novinare pred meč sa Tuzla sitijem.

"Tuzla siti je ekipa koju ne smijemo potcijeniti. Mislim da možemo u nedjelju da pobijedimo, daćemo sve od sebe, idemo 100 posto kao što idemo od starta prvenstva. Idemo jako u utakmicu, slijedićemo instrukcije trenera i daćemo sve da osvojimo tri boda", rekao je Mols.

Kamerunac je kao tinejdžer stigao u Evropu prije pet godina, a nakon sazrijevanja u hrvatskim ligama, sada ima priliku i da osvoji šampionsku titulu u BIH.

"Iskreno kada sam dolazio, jesam razmišljao o tome da mogu da osvojim titulu. Sada sam jako srećan i uzbuđen zbog toga. To je plod truda cijele ekipe, trenera, od Antalije dajemo 100 odsto i ovo je rezultat našeg rada. Još nije gotovo, treba nam pobjeda u nedjelju, moramo da odigramo smireno i budemo strpljivi“, poručio je Mols.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Zbog njega se utakmice Borca i Premijer lige BIH prate Juandee, glavnom gradu Kameruna sa skoro tri miliona stanovnika.

Tako će biti i u nedjelju, ali i u srijedu, ističe Mols.

"Zovu me iz moje zemlje, prate prvenstvo BIH, ne samo moja proodica, nego cijeli moj grad. Svi prate prvenstvo, ali očekuju i finale kupa. Sada jedva čekaju meč u nedjelju i vjeruju u nas da možemo da uzmemo oba trofeja", rekao je Mols.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC