• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fudbaleru iz Premijer lige alkohol uništavao život: Povređen počeo da pije, jedva je ostavio flašu!

Autor Dušan Ninković

Godinu dana bio je van terena i za to vreme otkrio je alkohol.

 ektor-belerin-alkohol-unistio-karijeru-povrede-poceo-da-pije Izvor: Profimedia

Ekipa Arsenala se godinama muči sa povredama i to je problem koji tim iz Londona prati godinama. Tokom jedne od takvih, koju je vukao Ektor Belerin (26), desni bek ''Tobdžija'' je sebi napravio ogroman problem. Zvezda Premijer lige odala se alkoholu i jedva prestala da pije.

Možda će vas zanimati

Od kraja 2018. do kraja 2019. godine Ektor Belerin bio je van terena, a tokom te povrede je pronašao način da ''popravi'' svoje mentalno stanje. Tužan zbog povrede, zato što nije mogao da trenira i igra - španski fudbaler je počeo da izlazi i opija se.

Potpuno nova situacija za njega. Nije znao kako da se izbori sa situacijom u koju je upao, a u početku nije mogla da pomogne ni podrška porodice.

''Bilo je to prvi put u karijeri da imam tako tešku povredu, ali sam imao prijatelje i saigrače koji su imali iskustva. Naravno, porodica je bila uz mene tih dana, ali nisam znao šta će se tačno desiti sa mnom. Pričam vam o iskustvu koje sam imao kada nisam baš u potpunosti trenirao. Počeo sam mnogo da izlazim tada'', otkriva defanzivac iz Španije koji godinama nosi dres Arsenala.

Bio je Belerin iskren i kada možda to ne bi trebalo da bude.

''Kao fudbaler, ne bi trebalo to da kažem, ali počeo sam mnogo da pijem. Imao sam privatnih problema, mentalno sam postao nestabilan. Znate, kada ste fudbaler to je deo vašeg identiteta... Kada vam to bude oduzeto, ne znate šta da radite. Postaje vam teško'', dodao je desni bek.

Povređen, van terena, dugo bez obaveza u klubu, a u velikom gradu. Glavni grad Engleske nudio mu je bezbroj mogućnosti.

''London je grad koji vam nudi mnogo načina da se distancirate, zaista možete da pobegnete od odgovornosti. Znao sam da moram da se oporavim, ali pošto nisam trenirao i igrao moj mozak je otišao na drugu stranu'', zaključio je Belerin.

Ubrzo je i okolina primetila šta se dešava sa fudbalerom koji je ponikao u Barseloni, pre nego što je 2011. promenio sredinu.

''Srećom, imao sam kolege i trenere koji su shvatili šta radi. Oni su mi prišli i rekli 'Ej, Hektore, to nije način na koji treba da se ponašaš'. Osećam da sam imao sreće tada. Nije me sramota zbog toga. Tada je to bio način da se borim sa emocijama. Nije ništa pomoglo, samo sam odložio neizbežno. Naučio sam mnogo iz toga. Sada mi je piće na poslednjem mestu kada se oporavljam od povreda jer znam koliko je loše'', rekao je fudbaler Arsenala.

Ektor Belerin je već osam godina prvotimac Arsenala, a u tom periodu stigao je i do seniorske reprezentacije Španije. Njegovu karijeru obeležile su povrede, koje su ga u velikoj meri sprečile da bude među najboljim desnim bekovima na svetu.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC