• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Desetkovani Borac napada "duplu krunu": Da ispišemo istoriju banjalučkog kluba!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Poslije osvojene šampionske titule, druge u klupskoj istoriji, banjalučki Borac u srijedu od 17.00 u Trening centru FS BiH u Zenici ima priliku da osvoji i Kup Bosne i Hercegovine i po prvi put stigne do "duple krune".

 kup bih (finale): borac - sarajevo, najava marko maksimović, david čavić Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Borac će se sutra u finalu Kupa BiH suprotstaviti Sarajevu sa ciljem da ispiše istoriju banjalučkog kluba.

Možda će vas zanimati

Trener crveno-plavih Marko Maksimović najprije se osvrnuo na posljednji meč protiv Tuzle sitija, koja je pošteno i muški odigrala susret na Gradskom stadionu (2:0), pa je šampionski pehar plaćen sa čak trojicom povrijeđenih igrača na koje neće moći da računa u sutrašnjem finalu.

"Napravili smo nešto što niko nije očekivao. Drago mi je zbog fudbala što je gostujuća ekipa odigrala na onakav način o čemu svjedoči naš zdravstveni bilten. Imamo povrijeđenog Bojana Pavlovića, Donalda Molsa i Almedina Ziljkića, koji definitivno sutra neće moći da nastupe u Zenici. Ali, opet, cijena je takva kakva je, ne žalimo. Uvjeren sam da će ovi igrači koji budu u 'rosteru' izvući posljednji atom snage da stignemo do nečeg, što nikad nije urađeno u istoriji Borca", rekao je Maksimović u najavi finalnog dvoboja sa Sarajevom.

Odbacio je ideju da je u ovom trenutku Borac favorit protiv ekipe sa "Koševa" bez obzira na probleme s kojima se suočava "bordo" tim.

"Igra se na 90 minuta, a ja sam igrao jedno finale sa Modričem 2004. godine. U takvim situacijama ne postoji psihološka priprema niti uloga favorita. To je Borac dokazao 1988. godine protiv Piksija (Stojkovića). Kao drugoligaš je protiv Crvene zvezde osvojio Kup Jugoslavije. Ko je to mogao da zamisli? Slično je i sada sa Sarajevom. Neke stvari upućuju na to da mi imamo neku prednost. Ja ne znam ko je posljednjih godina bio prvak, Sarajevo ili Borac? Ko je redovno igrao u Evropi i ko ima više iskustva u ovakvim utakmicama? Mislim da mnogo više stvari ide u prilog Sarajlijama, ali opet, ako gledamo 90 minuta, onda je sve moguće. Ne očekujem neku lepšavu igru, već tvrdu i neizvjesnu utakmicu, a nadam se i srećnom kraju po nas", dodao je šef struke Borca.

Maksimović je uvjeren da će Sarajevo biti konkurentno u finalu Kupa BiH s kakvim god timom doputuje.

"Nemam informaciju u kakvom će stanju doći u Zenicu, ali Sarajevo je Sarajevo. Siguran sam da će doći sa najboljim što imaju. Mi nemamo probleme kao oni, ali imamo dosta zdravstvenih poteškoća. Izuzev Marka Jovanovića i Jove Lukića, koje nikako nemamo, sada smo ostali i bez Donalda Molsa, Almedina Ziljkića i golmana Bojana Pavlovića. Plus Dino Ćorić zbog kartona. Šest igrača, ali opet imaćemo dobru ekipu koja će pokušati da dođe do nečeg što je bilo nemoguće".

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Mladi fudbaler crveno-plavih David Čavić najprije je svima u banjalučkom klubu čestitao na tituli, koja je neočekivano i zasluženo osvojena u prvenstvu BiH.

"Ostvarili smo zaslužen rezultat posebno jer niko nije očekivao da ćemo izbiti na prvu poziciju na početku polusezone. Igrali smo izvanredno i trofej je došao zasluženo. Što se tiče finala Kupa BiH, očekujem dobru utakmicu. Mi smo spremni, imamo priliku da po prvi put u istoriji kluba osvojimo 'duplu krunu' i daćemo sve od sebe da u tome i uspjemo", izjavio je Čavić.

Finale između Sarajeva i Borca igra se u srijedu s početkom u 17.00, pravdu će dijeliti sarajevski arbitar Irfan Peljto, a direktan prenos je na TV Arena sport.

Možda će vas zanimati

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

HOĆEMO OZBILJAN BORAC U EVROPI

Borac ima veoma lijepu priliku da se u svakom smislu podigne na viši nivo. Zakazati prijateljske protiv 2-3 ozbiljna tima iz Zapadne Evrope. Dovesti nekoliko ozbiljnih pojačanja koja prave razliku (mogu se naći top igrači i bez ugovora). Pokušati ući u grupnu fazu nekog evro-kupa (a ako se to i ne desi - neki igrači se uvijek mogu prodati). Od igranja u Evropi se može vrlo lijepo zaraditi. Ne propustiti ovu šansu. Pojačati rad s mlađim kategorijama. Unaprijediti klub u svakom smislu, pa da ubrzo u BiH budemo ono što je Bajern u Njemačkoj ili Salcburg u Austriji.

Lešinar

@HOĆEMO OZBILJAN BORAC U EVROPI Nedopustivo je da Borac osvaja titulu u BiH jednom u 10 godina, a u Evropi stalno ispada u kvalifikacijama. Borac treba da dominira u BiH uz pristojnu ulogu u Evropi. Banja Luka to zaslužuje.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC