• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sava Aranđel je novi štoper Srbije - Nijemci ga tražili, rekao je ne! Piksi htio Brazilca, dobio novog Vidića iz Kelna!

Autor Dragan Šutvić

On je novo ime u seniorskoj reprezentaciji Srbije, a pored poziva Nemačke izabrao je "orlove"!

 srbija orlovi sava aranđel čestić Izvor: MN PRESS

Novi spisak Srbije je prilično iznenadio sve i to iz dva razloga. Jedan je što nema čitavog tima od 11 reprezentativaca na njemu, a drugi su nova imena koja su se pojavila. 

Jedan od debitantata je i Sava Aranđel Čestić, mladi štoper Kelna, koji je odlučio da još u mlađim kategorijama prihvati poziv Srbije iako ga je zvala i Njemačka! 

Možda će vas zanimati

"Mene su u isto vreme pratili i Njemačka i Srbija, a Srbija je na moju veliku radost bila konkretnija. Imao sam poziv iz obje zemlje, ne krijem. Sve je išlo preko oca, on je razgovarao s ljudima iz FSS. Odlučilo smo da je za mene najbolje da igram za Srbiju", rekao je Sava Aranđel Čestić kada je dobio poziv za mladu reprezentaciju Srbije. 

On je već odigrao osam mečeva za Srbiju, tri meča za U17, četiri za U19, a jedan za U21 tim. Rođen je 2001, godine u Ofenbahu, a prije svega plijeni sjajnim fizičkim karakteristikama. 

Visok je 192 centimetra, fizički je jako dominantan. a u mlađim kategorijama je prošao nekoliko velikih timova. Bio je u Šalkeu, a onda je u julu 2019. godine stigao u Keln, gde je pred kraj 2020. godine debitovao u derbiju sa Borusijom iz Dortmunda. Samo dan kasnije je potpisao ugovor sa klubom do 2024. godine. 

Kada je dobio poziv mlađih selekcija bio je vidno oduševljen, nadao se i debiju u prvom timu, a on se možda desi baš protiv Jamajke ili Japana. Srbija je tražila nova rešenja na poziciji štopera, pominjao se Brazilac srpskih korena Lijanko Vojinović, a zapravo je stigao novi Vidić iz Kelna!

Više puta je isticao da mu je idol u karijeri baš Nemanja Vidić, sa kojim su ga nekoliko puta upoređivali njemački mediji, ali to ne znači da navija za Crvenu zvezdu! 

"Navijam za Partizan! Cijela moja porodica navija za Partizan, to sam primio od malih nogu. I onda postaneš Grobar. Iz mlađih kategorija reprezentacije poznajem Lazara Pavlovića i Filipa Stevanovića. Obećavaju mnogo, nadam se da će postati sjajni igrači", rekao je jednom prilikom.

Dosta pažnje privlači i njegovo karakteristično ime. 

"Sava, to je bila želja mojih roditelja. Aranđel, to ime mi je otac dao. Po Svetom Aranđelu, našoj krsnoj slavi. Ponosan sam na oba imena", ispričao je Čestić za "Kurir". 

On je do sada odigrao 11 mečeva u Bundesligi za Keln, a uskoro ga čeka meč sezone. Sa "jarčevima" igra mečeve za opstanak u elitnom rangu. U prvom meču Keln je izgubio 1:0 od Kila na svom terenu, a sada ih u subotu čeka revanš. 

Sigurno je da će mnogi navijači Srbije pogledati taj meč i nadati se da će Sava Aranđel dobiti šansu, jer on je najveća enigma na spisku Srbije. 

Ako nastavi da napreduje, mogao da bi da prestane to da bude i postane ono što nam je potrebno - stub odbrane "orlova"!

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC