• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Posušje poslije 12 godina u Premijer ligi: "Bićemo svima 'tvrd orah', napravićemo ekipu za respekt!"

Autor Dragan Šutvić

Klub sa stadiona "Mokri dolac" stigao je do titule u Prvoj ligi FBiH i povratka u elitu poslije više od jedne decenije

 posušje poslije 12 godina u premijer ligi bih Izvor: FENA/Denis Leko

Nakon 12 godina u nižim ligama, Posušje će se naredne sezona takmičiti u m:tel Premijer ligi BiH.

Trener ovog kluba Denis Ćorić podsjetio je da se Posušje u Prvu ligu Federacije BiH vratilo 2020. godine, te da su Posušaci u sezonu ušli bez prevelikog rezultatskog imperativa.

Možda će vas zanimati

"Bila nam je bitna samo stabilizacija i da nakon dvije-tri godine pokušamo da 'napadnemo' plasman u Premijer ligu ligu, a ove godine to nam je bilo apsolutno u drugom planu. Sami ulazak u Prvu lige FBiH, odnosno pobjeda u prvom kolu dala nam je vjetar u leđa, rasli smo iz utakmice u utakmicu, igrali sve bolje i na kraju polusezone završili na prvom mjestu", rekao je Ćorić u razgovoru za Fenu.

U drugom dijelu sezone, dodaje, Posušje je pokazalo karakter i kvalitet.

"Kada si prvi malo te drugačije gledaju, svaka ekipa ide na tebe sto posto, a mi smo se dobro spremili i odlično igrali. Šest-sedam kola do kraja prvenstva vidjeli smo da možemo zadržati to prvo mjesto, neke stvari su nam se i poklopile, ali kad sagledamo cijelu sezonu mislim da smo apsolutno zasluženo prvaci", naglasio je Ćorić.

Trener Posušaka istakao je da 90 posto igračkog kadra, koji je izborio plasman u Premijer ligu, čine domaći igrači.

"Tu prije svega mislim na iskusnije igrače, našeg kapitena Davora Landeku, Barišića, Serdarušića, Brekala, ali naravno i mlađe igrače poput Bešlića, Begića i drugih. Poklopio nam se taj spoj mladosti i iskustva, a moram naglasiti da nismo imali nijednu povredu tijekom sezone, što je fascinantno. Kad sve uzmemo u obzir, mislim da je Posušje prava, karakterna i kvalitetna ekipa", naveo je Ćorić.

Iako je još rano govoriti o sljedećoj sezoni, Ćorić navodi da je Premijer liga BiH veliki korak koji zahtijeva dodatni angažman cijelog kluba.

"Mislim da se moramo adekvatno pojačati na određenim mjestima, tako da ćemo sjesti i razgovarati, jer Premijer liga je ogroman zalogaj i u nju ćemo ući ponizno, kao što smo i u Prvu ligu. Tada sam rekao da ćemo biti 'tvrd orah' svima, a tako govorim i sada za Premijer ligu. Napravićemo mi ekipu za respekt i vjerujem da nećemo biti samo prolaznici", poručio je Ćorić.

Posušje će titulu federalnog šampiona proslaviti na današnjoj domaćoj utakmici protiv Bratstva iz Gračanice.

"Ući ćemo u utakmicu sa željom, htijenjem i voljom, vraćaju nam se i navijači, pokušaćemo osvojiti tri boda pogotovo zato što od svih ekipa s kojima smo igrali u ligi, jedino Bratstvo još nismo pobijedili, tako da motiva ne nedostaje. Nadam se da će igrači dati svoj maksimum i da ćemo na kraju svi zajedno slaviti", kazao je Ćorić.

Kapetan Posušja Davor Landeka rekao je da niko od igrača na početku sezone nije očekivao da će ekipad tri kola prije kraja prvenstva osigurati osvajanje titule.

"Pred nama nije bio postavljen nikakav imperativ, trener i stručni štab napravili su dobru selekciju kvalitetnih i karakternih igrača. Dizali smo se i postajali bolji iz utakmice u utakmicu, konkurenti koji su najavljivali Premijer ligu relativno rano su otpali, a mi smo imali najveću konstantu dobrih rezultata, najmanje oscilacija u igri i na kraju smo sigurno zasluženo na prvom mjestu", istakao je Landeka.

Kapiten Posušaka pozvao je navijače da dođu na današnju utakmicu sa Bratstvom te da ispune tribine stadiona "Mokri dolac", koji će nakon dugo vremena ponovo otvoriti vrata za navijače.

Član uprave kluba Leo Vlašić najavio je i veliku proslavu koja će uslijediti nakon utakmice.

"Ovim putem bih se zahvalio popularnim Poskocima, navijačima Posušja, koji već tri dana 'ušminkavaju' stadion i ovim putem bih sve građane Posušja i okolnih mjesta pozvao na večerašnju proslavu koja će biti upriličena na velikom parkingu iza platoa stadiona."

Vlašić je dodao kako je plasman kluba u Premijer ligu BiH tek prvi korak u realizaciji ambicioznog plana koji podrazumijeva i dovršetak izgradnje stadiona "Mokri dolac".

"Klub je ovih dana predstavio projekat, idejno rješenje stadiona 'Mokri dolac'. Moram naglasiti da već od ponedjeljka idemo u realizaciju gradnje stadiona. Sigurno neće poprimiti taj oblik kroz narednih nekoliko godina, ali radit ćemo kroz etape i za nekih pet do šest godina želimo imati 'posušku arenu'", istakao je Vlašić, dodavši da je vrijednost cjelokupnog projekta uređenja stadiona oko 10 miliona evra.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC