• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda slavi dan kada je postala velikan: Emocije, aplauzi i jasna poruka - pokorite opet Evropu! (VIDEO)

Autor Dragan Šutvić

Crvena zvezda je proslavila svoj najradosniji dan, dan kada se popela na vrh Evrope!

 crvena-zvezda-30-godina-bari-olimpik-marsej-kup-sampiona Izvor: MN PRESS

Na današnji dan prije tačno 30 godina Crvena zvezda je napravila najveći uspjeh srpskog fudbala. 

Crveno-bijeli su se popeli na vrh Evrope, osvojili su Kup evropskih šampiona i poslije drame i penala u finalu podigli najvrijedniji pehar. 

Možda će vas zanimati

Crvena zvezda je tada ispisala svoje najslavnije stranice istorije, a sada je na prijemu povodom 30 godina od Barija kapiten tog tima Stevan Stojanović prvi govorio.

Popularni Dika je izašao na binu uz gromoglasan aplauz, a onda je istakao da je ponosan što je baš on imao čast da taj pehar podigne. 

"Evo prošlo je 30 godina od istorijskog uspjeha našeg kluba. Mi mnogo toga možemo da pričamo od toga kako je stvaran tim do toga kako smo igrali te utakmice do finala Kupa šampiona, a i o samoj toj utakmici u finalu. Međutim, ja ću biti kratak i samo ću reći da sam ponosan što sam bio kapiten ovim sjajnim igračima i sjajnim ljudima koji su omogućili Crvenoj zvezdi da bude urezana na ovaj trofej koji je najvrijedniji evropski trofej", rekao je Stojanović.

Okupljenima se obratio i predsjednik kluba Svetozar Mijailović, koji je i te 1991. godine bio dio uprave.

"Dobili smo mnoge čestitke, ali rekao bih da su nam najljepšu čestitku i najlepši dar uputili igrači ove generacije. Ovaj tim koji je osvojio ovaj pehar su gospoda koji su svoje karijere obiležili na veličanstven način. Ovo podsjećanje na to svima će ostati ne samo u uspomeni i kao inspiracija za one koji sada i one koji će ubuduće igrati u Crvenoj zvezdi", smatra Mijailović. 

A onda je pred okupljenje izašao i Dragan Džajić. Treća Zvezdina zvezda je mnogo zadužila klub u igračkoj karijeri, ali kao funkcioner je napravio nešto u šta je teško bilo povjerovati. Prije tačno 30 godina odveo je Zvezdu do evropskog i svjetskog trona!

"Ja ću da se nadovežem na riječi Toze Mijailovića i da sa ovog mjesta uputim čestitke prvom timu, stručnom štabu i rukovodstvu. Ako želimo da ovo vidimo jednog dana moramo nastaviti da idemo putem kojim ide ova generacija. Nadam se da će nastaviti putem koji je mnogo teži i trnovitiji nego onaj kojim je do ovog pehara išla. Vjerujte, mi koji smo tada radili u Crvenoj zvedi htjeli smo da uradimo ovako nešto. Čak i tada niko nije vjerovao da ćemo ovo postići, zato se uvijek treba nadati. Zato i Crvena zvezda treba nastaviti da stvara tim i da očekuje da jednog dana uradi nešto slično", istakao je on. 

Navijači su takođe posebnom porukom obilježili ovaj dan. Na sjevernoj tribini stadiona osvanula je poruka i koreografija za ovu priliku. 

Izvor: MONDO/Dušan Ninković

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC