• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ljubinko Drulović o incidentima na derbiju: Ne priliči Zvezdi i Partizanu, to su igrači koji sutra predstavljaju državu!

Autor Dragan Šutvić

"Te nemile scene tokom šutiranja penala i po završetku utakmice nikome ne služe na čast"

 drulović finale kupa derbi incidenti komentar Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je pobjedom u finalu Kupa protiv vječitog rivala Partizana osvojila duplu krunu, ali većina ljubitelja fudbala u Srbiji nije zadovoljna kvalitetom igre koju su pružili izabranici Dejana Stankovića i Aleksandra Stanojevića pred praznim tribinama stadiona "Rajko Mitić" u Beogradu.

U izjavi za agenciju Anadolija, nekadašnji as crno-bijelih Ljubinko Drulović kaže da je važnost meča okovala noge igračima i jednog i drugog kluba.

Možda će vas zanimati

"Generalno, ne možemo da budemo zadovoljni prikazanom predstavom u utakmici koja je morala da bude fudbalski praznik na zatvaranju sezone. Partizan je bio pod većim pritiskom jer nije osvojio titulu i taj trofej u Kupu mu je bio posljednja šansa da se iskupi navijačima. Utakmica nije bila lijepa za oko, bez izrazitih šansi, bez žara. Poslije produžetaka neko je morao da pobijedi i Zvezda je imala više sreće prilikom izvođenja penala. Svi smo očekivali daleko više od naša dva najbolja kluba i nadamo se da nijedan naredni derbi neće proteći u tako nezanimljivoj igri bez mašte i nadahnuća", istakao je Drulović.

Zvezda je osvajanjem duple krune potvrdila apsolutnu dominaciju u srpskom fudbalu, ali bi nedostatak prave konkurencije mogao da joj bude veliki problem kada na jesen ponovo izađe na međunarodnu scenu.

"To je svakako tema za jednu ozbiljnu diskusiju. Liga od 20 klubova je definitivno preglomazna, kvalitet se razvodnio i to može skupo da nas košta. Po mom mišljenju, srpski fudbal nema uslova za više od 12 ili maksimalno 14 klubova u elitnom rangu takmičenja. Samo u tom slučaju došlo bi do koncentracije kvaliteta, a u isto vrjeme i do većeg interesovanja publike. Nikome nije u interesu da tokom vikenda gleda 5-6 utakmica koje nemaju nikakav medijski značaj. Ekipe bi u jačoj konkurenciji jedna drugoj pomagale da budu što bolje, a to bi se odrazilo i na rezultate u Evropi", smatra nekadašnji fudbaler slavnog Porta.

Još više brine ponašanje igrača dva najpopularnija kluba u Srbiji u trenucima kada je tenzija dostizala vrhunac.

"Te nemile scene tokom šutiranja penala i po završetku utakmice nikome ne služe na čast. Postavlja se pitanje kakvu to sliku šaljemo u svijet. Igrači koji su prednjačili sa bezobrazlukom treba pod hitno da se izvine javnosti, ali da se izvine i kolegama na terenu prema kojima su pokazali nepoštovanje. Za sportiste je jako važno da budu veliki i u pobjedi i u porazu. Naročito ako je riječ o igračima najjačih i najpopularnijih klubova za koje se očekuje da sutra u dresu nacionalnog tima reprezentuju našu zemlju na najbolji mogući način. Posebno sam razočaran ponašanjem fudbalera pobjedničke ekipe, reakcije su bile vrlo ružne i nikako ne priliče imidžu Crvene zvezde", naglašava Drulović.

Izvor: MN PRESS

Dva dana poslije finala Kupa Srbije, kao da smo gledali neki drugi sport u finalu Lige Evrope između Viljareala i Mančester junajteda. Takođe je završena izvođenjem penala, a slavio je Viljareal.

"Moram da priznam da sam prijatno iznenađen, utakmica u Gdanjsku je nadmašila sva moja očekivanja. Bila je to lijepa uvertira pred finale Lige šampiona za koje sam ubijeđen da će biti vrlo atraktivno. Drago mi je da bar u jednom evropskom takmičenju nismo gledali englesko finale, više volim nadmetanje ekipa iz različitih zemalja. Bio sam totalno neutralan tokom 120 minuta, ali sam u penal seriji počeo da navijam za Špance. Mnogo mi je simpatičan njihov golman Heronimo Rulji i baš mi je drago što je izrastao u junaka utakmice", iskren je Drulović.

Ne krije Drulović na čijoj će strani da bude u subotnjem duelu za naslov šampiona Evrope.

"Iskreno, više mi se dopada filozofija Pepa Gvardiole i volio bih da Mančester siti konačno osvoji Ligu šampiona. Žao mi je samo što u finalu neće igrati protiv Bajerna iz Minhena, ekipe za koju sam uvjeren da je i dalje najbolja u Evropi. Čelzi je imao sreće u žrijebu, izbjegao je najjače protivnike na putu ka finalu, što svakako ne znači da će u subotu biti u totalno podređenom položaju. Iako sam rekao da ne volim duele klubova iz istih zemalja, smatram da su Englezi ogromnim ulaganjima posljednjih godina zaslužili da ponovo dobiju vladara kontinenta u klupskom konkurenciji", zaključio je 52-godišnji Drulović.

Sjajnu igračku karijeru Drulović je počeo u Slobodi iz Užica, da bi potom igrao za Rad, Žil Visente, Porto, Benfiku, Partizan i Penafiel.
U dresu reprezentacije SR Jugoslavije odigrao je 38 utakmica i postigao tri gola.

Bavio se i trenerskim poslom, a kratko je bio selektor reprezentacija Sjeverne Makedonije i Srbije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC