• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Olakšavajuća okolnost je što u svlačionici 'zmajeva' pričamo na švedskom jeziku"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Fudbaler Malmea Adi Nalić je novi član reprezentacije Bosne i Hercegovine, koja će odigrati prijateljske utakmice protiv Crne Gore i Danske.

 adi nalić: Olakšavajuća okolnost je što pričamo na švedskom jeziku! Izvor: FS BiH, nfsbih.ba

Adi Nalić, inače sin Zlatana Nalića bivšeg trenera Tuzle sitija, našao se na spisku selektora "zmajeva" Ivajla Peteva i pridružio se Anelu Ahmedhodžiću i Denisu Hadžikaduniću.

Možda će vas zanimati

"Već sam treći dan ovdje i sviđa mi se ambijent na okupljanju reprezentacije. Radili smo efektivno u prethodna dva dana. Mnogo mi znači što su Anel i Denis tu, pomažu mi da se lakše snađem. Olakšavajuća okolnost je što mogu i na švedskom jeziku da komuniciram sa njima. Sve prolazi u najboljem redu i ekipa je zaista dobra", rekao je Nalić, a prenio sajt Fudbalskog saveza BiH.

"Njemu je sigurno lakše nego što je nama bilo, jer ima nas dvojicu koje poznaje od ranije", uz osmijeh kaže njegov klupski kolega Ahmedhodžić i nastavio: "Drago mi je što je i Adi ovdje, a mi smo tu da mu pomognemo da se što lakše prilagodi. To je odličan igrač i može puno pomoći našoj reprezentaciji".

I Denis Hadžikadunić smatra da je dolaskom Nalića bh. tim dobio kvalitetno pojačanje.

"Poznajemo se svi od ranije pa zbog toga i ovdje provodimo najviše vremena zajedno. Sretni smo zbog Adijevog dolaska i što će imati priliku da pokaže svoje kvalitete. Ovu ekipu čine prije svega dobri ljudi, tako da sam siguran da mu neće biti teško da se uklopi".

Adi Nalić je izrazio nadu da će dobiti minutažu u predstojećim utakmicama.

"Na raspolaganju sam i ako dobijem priliku da zaigram iskoristiću je na najbolji način. Uvijek pružam svoj maksimum i tako će biti u dresu reprezentacije. Biće mi velika čast ako istrčim na teren u dresu za obilježjima Bosne i Hercegovine".

Ofanzivni vezista ima uvid u kvalitet Danske.

"Danska je ekipa koju dobro poznajem. To je čvrsta i fizički jaka ekipa. Odlični su u defanzivi i znaju da čuvaju loptu. S druge strane i mi imamo svoje kvalitete i to će biti interesantna utakmica. Nadam se da ćemo ostvariti pobjede u ovim susretima".

Hadžikadunić se osvrnuo na prijateljske mečeve koji pred bh. selekcijom.

"Očekujem dvije kvalitetne i zanimljive utakmice sa Crnom Gorom i Danskom. Mi smo spremni i biće to odlična prilika za sve nas da pokažemo da možemo pomoći ovoj reprezentaciji. Dosta je mladih igrača na ovom okupljanju i veoma motivisani ulazimo u ove utakmice. Bez obzira na to što su prijateljske, mi jedva čekamo da izađemo na teren i da predstavljamo našu zemlju u najboljem svjetlu".

Ahmedhodžić smatra da nacionalna selekcija BiH ima dobru perspektivu.

"Mogu biti zadovoljan svojim igrama u dresu reprezentacije, ali rezultati nisu bili onakvi kavi smo željeli da budu. Međutim, u susretu sa svjetskim prvacima Francuzima smo pokazali da možemo da se nosimo i sa najboljim selekcijama. Šteta što je izostao rezultat, ali smatram da ova reprezentacija ima svijetlu budućnost i da ćemo to pokazati u narednom periodu".

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC