• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Piksi zbog vojske napustio Olimpijske igre! Ima medalju, a ne seća se: Selektora Srbije zbunila slika iz 1984. (VIDEO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Selektor Srbije ostao šokiran kako ga nema na grupnoj slici tima iz Los Anđelesa, a onda ga je kolumnista MONDA Nebojša Petrović podsjetio gdje je bio te 1984.

 dragan-stojkovic-poseta-olimpijskom-komitetu-oi-los-andjeles Izvor: FOTO TANJUG/TANJA VALIC

Dragan Stojković Piksi, jedan od najboljih fudbalera koje su ovi prostori ikada imali priliku da vide, obilježio je Svjetsko prvenstvo 1990, ali je i šest godina ranije bio učesnik velikog takmičenja - Olimpijskih igara u Americi 1984.

Možda će vas zanimati

Dok mnogi reprezentativnu karijeru aktuelnog selektora pamte po nezaboravnoj magiji protiv Španije 1990. on je u "El-Eju" sa samo 19 godina osvojio važnu medalju.

Bio je jako mlad, od tada je prošlo mnogo vremena, a Piksi je neke detalje tog turnira zaboravio. Na primjer, da se ekipa vratila bez njega, jer je uveliko bio u Jugoslaviji!

Piksi je u subotu posjetio izložbu Olimpijskog komiteta Srbije i gledao fotografije osvajača medalja, među kojima je i on.

Međutim, sebe nije uspio da pronađe! Tražio je, nagađao da li je na slici ili nije i zajedno sa kustosom OKS-a je neuspješno pretraživao bogatu postavku "Put pravih vrijednosti" da bi pronašao svoj lik. I nije uspio!

Kolumnista MONDA Nebojša Petrović podsjetio je Piksija na detalj koji je zaboravio i objasnio mu da se uzalud traži, jer na kraju Igara nije ni bio. On je u to vrijeme već bio na putu ka kući, jer su Srećko Katanec i on hitno morali da se vrate zbog odsluženja vojnog roka.

Piksi je poslat na odsluženje vojnog roka u Prištinu, Katanec u Banjaluku, a kao što kaže novinski članak iz 1984. godine - kasnije su završili u Beogradu. Dragan Stojković je postao fudbaler Crvene zvezde, a Srećko Katanec Partizana.

Ova fotografija je Piksija podsjetila na to!

Piksiju je nešto kasnije pokazana i fotografija iz Sarajeva, na kojoj su Katanec i on zajedno sa medaljama, što je selektoru bilo dovoljno da se prisjeti šta se odigralo nakon povratka iz Los Anđelesa. Nakon što je Stojković vidio fotografiju, predložio je Žarko Zečević da i ona bude dodata u kolekciju, kako bi se znalo zašto jedne legende jugoslovenskog fudbala nema na grupnoj slici trofejne generacije.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC