• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sarajevo nezadovoljno izbacivanjem Mladosti: Stavljamo "Koševo" na raspolaganje ekipi iz Doboja kod Kaknja

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Fudbalski klub Sarajevo oglasio se u utorak zvaničnim saopštenjem povodom odluke FS Bosne i Hercegovine da ne izda licencu za nastup u prvenstvu ekipi Mladosti.

 fk sarajevo podrška za fk mladost: stavljamo koševo na raspolaganje Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Klub sa Koševa je u saopštenju izrazio nezadovoljstvo načinom donošenja odluke da tim iz Doboja kod Kaknje ne dobije licencu za nastup u novoj sezoni m:tel Premijer lige BiH.

Možda će vas zanimati

"Nakon što je Drugostepena komisija za licenciranje uskratila licencu za nastup u m:tel Premijer ligi Bosne i Hercegovine u sezoni 2021/22 za Mladost, Sarajevo izražava nezadovoljstvo načinom donošenja takve odluke i pruža potpunu podršku klubu iz Doboja kod Kaknja.

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine još uvijek nije zvanično naveo razlog donošenja takve odluke, a na osnovu informacija dostupnih u momentu, kao glavni razlog spominje se stadion na kojem se trebaju igrati utakmice.

Iako Mladost Doboj Kakanj ima postignut dogovor sa Gradom Zenicom u vezi korištenja stadiona 'Bilino polje', Sarajevo na raspolaganje stavlja i Olimpijski stadion 'Asim Ferhatović Hase' za utakmice ekipe Mladosti", navedeno je u saopštenju "bordo kluba".

Takođe, sarajevski klub je apelovao na FS BiH da se osiguraju identična pravila za sve kako bi se zaštitio integtitet takmičenja.

"Pored toga, Sarajevo još jednom moli Fudbalski savez Bosne i Hercegovine da se obezbijede isti uslovi za sve klubove, te da zaštita integriteta takmičenja bude primarni cilj svih nas", zaključuje se u saopštenju vicešampiona BiH i aktuelnog pobjednika Kupa BiH.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC