• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Napadač Veleža: Neka priča ko šta hoće, Borac je zaslužio titulu!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Fudbaler mostarskog tima čestitao Banjalučanima na tituli, te istakao je da poslije Veleža najviše voli Borac.

 obren cvijanović borac je zasluženo šampion bih Izvor: Anadolija/Željko Milićević

Poslije pune 33 godine, mostarski Velež izaći će na međunarodnu scenu, a velikom uspjehu "rođenih" doprinio je i Obren Cvijanović, najbolji strijelac ekipe sa 11 golova.

Tim Feđe Dudića igrao je sjajno u nedavno okončanom prvenstvu, a 26-godišnji krilni napadač odigrao je najbolju sezonu u karijeri.

Možda će vas zanimati

"Vjerovatno sam tek sada sazrio kao igrač, ali i igra Veleža koju je postavio trener Feđa Dudić u potpunosti mi odgovara. Samo sam iskoristio ukazanu priliku i odigrao najbolju sezonu u karijeri", rekao je Cvijanović u razgovoru za "Glas Srpske".

Velež je na kraju završio na trećem mjestu, dok je titula pripala banjalučkom Borcu, klubu u kojem je Cvijanović napravio prve korake, prije nego što je 2013. godine prešao u Krupu. Dva njegova bivša kluba ostvarili su tako veliki uspjeh, Borac je drugi put u istoriji postao šampion, dok je Krupa nakon velike borbe stigla do opstanka.

"Čestitam Banjalučanima na tituli, zaslužili su je, i neka misli ko šta hoće, to je klub koji poslije Veleža najviše volim. Takođe, zaista sam srećan što je Krupa izborila opstanak", rekao je fudbaler rodom iz Kotor Varoša.

Plasman u Evropu burno je proslavljen u Mostaru. Po povratku iz Doboja kod Kaknja, gdje je Velež trijumfovao 1:0 i tako osigurao međunarodnu scenu, priređen je doček fudbalerima.

"Ovo u životu nisam vidio. Mislio sam da nema šanse da ovako nešto ikada doživim. Naši navijači su jedva dočekali da izborimo plasman u Evropu, napravili su nam spektakularan doček po povratku iz Doboja kod Kaknja, i jednostavno ne smijem ni da pomislim šta bi se desilo da smo kojim slučajem osvojili titulu", istakao je Cvijanović.

Izvor: Promo/FK Velež Mostar

Iako Evropa nije bila imperativ, pa ni plan u Vrapčićima, sjajna sezona okončana je visokom trećom pozicijom.

"Iako nam Evropa nikada nije bila naturana, znali smo svoj kvalitet i sami smo sebi zadali cilj da se borimo za vrh tabele. Bili smo jedno vrijeme i u borbi za titulu, ali nas je remi sa Borcem u Vrapčićima ipak vratio korak unazad. Da smo tada sačuvali pobjedu ko zna šta bi na kraju bilo i ko bi se radovao peharu", smatra Veležov najbolji golgeter.

Iako ga ugovor sa mostarskim timom veže do ljeta 2023. godine, apetiti su porasli nakon odlične sezone, pa Cvijanović razmišlja i o inostranstvu.

"Naravno da bih volio da se oprobam u nekoj jačoj ligi, ali ne po svaku cijenu, odnosno da idem samo bih otišao. Nisam opterećen inostranstvom, to se jednostavno desi ili ne, možeš ti biti dobar igrač, vrhunski, ali bez malo sreće ništa. Ali, kad već pitate, što se tiče liga iz okruženja, dosta mi se sviđa Mađarska, a kada bih mogao da biram, volio bih da zaigram u Španiji", istakao je Cvijanović.

Dobre partije u dresu Veleža omogućile su mu da dobije poziv iz reprezentacije BiH, za koju je debitovao 27. marta u remiju 0:0 protiv Kostarike.

(MONDO/Glas Srpske)

Pročitajte i ovo

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

EVROPA JE MJERILO

Najvažnije je napraviti ozbiljan iskorak u Evropi i u svakom smislu podići klub na viši nivo.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC