• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iz Rudar Prijedora potvrđeno za MONDO: Ljubinko Drulović na korak od preuzimanja klupe "rudara"!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Veliko trenersko ime moglo bi sjesti na klupu novog šampiona Republike Srpske.

 ljubinko drulović kandidat za trenera rudar prijedora Izvor: MN PRESS

Velike stvari spremaju se u Rudar Prijedoru.

Kako je za MONDO potvrđeno iz novog šampiona Republike Srpske i povratnika u premijerligašku društvo, na klupu Prijedorčana mogao bi sjesti Ljubinko Drulović!

Možda će vas zanimati

Predsjednik Rudar Prijedora Darko Milunović u razgovoru za naš portal potvrdio je da su kontakti uspostavljeni sa nekadašnjim selektorom Srbije i trenerom Partizana, ali da je sve još uvijek daleko od završenog posla.

"Bio bih veoma srećan da se pregovori pozitivno završe. Blizu jesmo, mnogo je energije utrošeno u pretgodne dvije sedmice, a da li će to biti realizovano, teško je procijeniti. Ranije je bilo nerealno da trener takvog kalibra dođe u Prijedor, ali priča koju smo pokrenuli prije dvije godine je prepoznata malo šire i sada smo u situaciji da razgovaramo i o detaljima. Sad je pitanje da li ćemo se dogovoriti. Bio bih neozbiljan da tvrdim da definitivno hoćemo", rekao je Milunović.

Milunović je dodao je za trenersku klupu "rudara" bilo još nekoliko kandidata, ali je Drulović definitivno prvi izbor.

"On je naš prvi 'pik'. Komunikacija postoji, sastanak je održan i mi smo rekli koliko možemo ponuditi. Da li je to ispod nečega što je on do sada imao? Naravno da jeste i to je otežavajuća okolnost. Da je naša finansijska situacija u rangu nekih drugih klubova gdje je on radio, mi bismo se vjerovatno već dogovorili", realan je predsjednik Rudar Prijedora.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Drulovićev koncept i filozofija igre u potpunosti se poklapaju sa sistemom i ambicijama koje gaje Prijedorčani. Sa U-19 selekcijom Srbije bio je evropski prvak 2013. godine, a posljednji angažman imao je u U-23 reprezentaciji Uzbekistana.

"On je profil trenera koji je idealan za Rudar Prijedor kakav mi vidimo - da je raspoložen da igra sa mladim igračima, da budemo možda najspremniji tim u ligi, jer ne možemo biti najkvalitetniji kada imamo najmanji budžet. Želja nam je da igramo lijep fudbal, sa mladim igračima i on je neko ko ima hrabrost da to iznese. Drugi motiv je, kada dovedemo Drulovića, mnogo je lakše dovesti pojačanja, jer on je magnet za igrače", jasan je Milunović.

Ukoliko se desi da do dogovora sa Drulovićem ne dođe, najbliži klupi je Marko Tešić, trener koji je nakon odlaska Borisa Savića vodio ekipu i završio veoma uspješnu sezonu, u kojoj je osvojena šampionska titula.

"Ukoliko se odlučimo za domaćeg trenera, to će definitivno biti Tešić, što znači da nećemo ništa mijenjati", zaključio je Milunović.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC