• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sarajevo imenovalo novog trenera! Hrvatski stručnjak na klupi "bordo" tima: Velika je čast!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Hrvatski trener Goran Sablić novi je šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Sarajevo, saopšteno je iz aktuelnog vicešampiona Bosne i Hercegovine.

 goran sablić novi trener fk sarajevo Izvor: FK Sarajevo/Promo

Sablić je potpisao jednogodišnji ugovor, uz mogućnost produženja po završetku sezone. Uz Sablića novi članovi stručnog štaba će postati i Siniša Šegović i Marko Lozančić koji će obavljati funkciju prvog asistenta i fitnes trenera.

Možda će vas zanimati

"Velika je čast biti dio kluba kao što je FK Sarajevo, drago mi je da smo se uspjeli dogovoriti i nadam se da ćemo u ovoj sezoni ostvariti rezultat kojim ćemo učiniti naše navijače ponosnim. U narednim danima ću se bolje upoznati i sa igračima, imamo dovoljno vremena da se upoznamo i dobro spremimo za sezonu koja je pred nama. Iskoristio bi ovu priliku i da se zahvalim svim ljudima iz Hajduka na saradnji koju smo imali u prethodnom periodu", rekao je Sablić.

Hrvatski stručnjak je posljednji angažman imao u drugom timu Hajduka, a vodio je i RNK Split, Široki Brijeg, te moldavski Šerif. Sa Širokim Brijegom je osvojio Kup Bosne i Hercegovine, dok je kao trener Šerifa osvojio titulu u Moldaviji.

Kao fudbaler Sablić je nastupao za splitski Hajduk i Dinamo Kijev.

Sablić će danas po prvi put voditi trening "bordo" tima te se upoznati sa igračima i ostatkom stručnog štaba, saopšteno je iz kluba sa "Koševa".

Podsjetimo, nakon što je sa klupe sarajevskog kluba otpušten Vinko Marinović, u finišu prošle sezone je ekipu sa "Koševa" preuzeo Dženan Uščuplić, koji je uspio da osvoji pehar Kupa BiH.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC