• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

7 precrtanih u Zvezdi - ne idu na pripreme: Tri skupe greške, buntovnik i "klinci" na koje Stanković ne računa!

Autor Milutin Vujičić

Crvena zvezda ima veliki igrački kadar, a na sedmoricu fudbalera ne računa za narednu sezonu. Precrtani su uglavnom bili na pozajmicama, a trojica su i koštala klub.

 crvena zvezda 7 igrača na koje se računa Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je danas zvanično počela pripreme za narednu sezonu, a na prozivci Dejana Stankovića pojavilo se ukupno 28 fudbalera.

To su sve igrači koji su donijeli "duplu krunu", uz izuzetak Nemanje Milunovića koga je zamijenio Srđan Babić, timu su priključena i trojica omladinaca, a naknadno će u Austriju doputovati i jedino pojačanje za sada Aleksandar Dragović.

Dok se priča o pojačanjima koje Zvezda želi da dovede, i to se prije svega odnosi na strance na mjestu lijevog beka i špica, uočljivo je bilo da se neki igrači nisu pojavili na prozivci.

U fudbalu je to obično jasan signal da klub ne računa na vas, a s obzirom na to da Crvena zvezda ima širok roster i planira da ga još pojača - nema sumnje da će bar SEDMORICA fudbalera koji nisu prošli prvi filter Dejana Stankovića biti slobodni u izboru nove sredine.

Pogledajte ko je prošao filter i ko je danas počeo pripreme!

Što se tiče "viška", to se pre svega odnosi na Erika Jirku i Srđana Spiridonovića, igrače koji su bili na pozajmici, ali nisu zadovoljile ni nove ni stare gazde...

Jirka je u Zvezdu došao u julu 2019. godine nakon što je Vladana Milojevića oduševio u dvomeču sa Trnavom, pa je brzonogi Slovak hitno plaćen 750 hiljada evra, ali ni u jednom trenutku se nije ozbiljno računalo na njega jer zauzima mjesto stranca - i ne posjeduje "ekstra kvalitet".

Na pripreme nije otišao ni Ričard Odada, fudbaler prekomandovan iz Grafičara, a Zvezda ga je već pozajmila Metalcu.

Išao je na pozajmice u Radnički, Gornjik, pa je čitavu prethodnu sezonu proveo u španskom drugoligašu Mirandesu i bio standardan, ali ni pet golova ih nije ubijedilo da ga otkupe.

Zanimljvo je da je Jirka umalo otišao na Evropsko prvenstvo, pa možda ipak stigne ponuda...

Izvor: MN PRESS

Što se tiče Spiridonovića, njegova pozajmica u Genčlerbirligi bila je znatno neuspješnija. Otišao je na polusezoni u Tursku, odigrao manje od 90 minuta i vratio se pre nego što je završeno prvenstvo i sada čeka rasplet na "Marakani".

Zvezda ga je platila 250 hiljada evra i Stanković ga je dosta koristio prethodne jeseni, ali bilo je evidentno da neke zahtjeve, kao protiv Genta, ne može da ispuni.

Postigao je četiri gola i zabilježio pet asistencija za polusezonu u dresu Zvezde, a čini se da će mu to ostati i jedini statistički podaci pod grbom crveno-belih. Zvezda se nada da bi mogla da dobije obeštećenje za njega jer mu ugovor ističe 2023. godine, ali vjerovatno mu neće praviti problem i ako dobije "čiste papire" kako više ne bi bio opterećenje za platu.

Izvor: MN PRESS

Trenutno je najveća misterija oko Andrije Radulovića, velikog talenta Crvene zvezde koga su pratili Milan, Inter, Valensija i drugi, ali je njegova neposlušnost sve ugrozila.

Kada je Zvezda zimus odlučila da ga pošalje u Grafičar na pozajmicu, on se pobunio i zbog toga je prekomandovan u omladince, a u međuvremenu nije bilo oproštaja. Fudbaler iz Kotora je imao i nekoliko dobrih trenutaka kod Dejana Stankovića, ali novi neodlazak na pripreme je jasan signal da stvari ne idu u pozitivnom smjeru.

U posljednje vrijeme spekuliše se da bi Radulović mogao da nastavi karijeru u Vojvodini, ali to je i dalje na dugačkom štapu i tek krajem leta znaće se njegova sudbina.

Izvor: MN PRESS

Još manje šanse za nastavak karijere u Crvenoj zvezdi imaju lijevi bek Marko Konatar i golman Nikola Vasiljević (plaćen 300 hiljada evra Radniku) koji nisu pozvani na prvo okupljanje u novoj sezoni, a od igrača koji su još bili na pozajmicama, i to ne u filijali Grafičaru, ne računa se ni na Luke Markovića i Miloša Čupića.

Zvezda će pokušati da pronađe rješenje za sve njih, opcije su pozajmica ili slobodni papiri, pošto ponuda trenutno nema..

Odlazaka će ovog ljeta sigurno biti, ali je za Dejana Stankovića najvažnije da to ne budu nosioci poput Mirka Ivanića, Aleksandra Kataija ili El Fardua Bena, dok će Zvezda sigurno razmisliti ako ih neko pozove za Aleksu Vukanovića, Njegoša Petrovića, Miloša Degeneka...

(MONDO) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC