• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Murinjo otjerao zvijezdu fudbala, a priča da nije kriv: Sam je došao kod mene i tražio!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Žoze Murinjo govorio o Kevinu de Brujneu u Čelsiju i stvarnom razlogu njegovog odlaska.

 žoze murinjo kevin de brujne greška čelsi Izvor: Profimedia

Legendarni portugalski trener Žoze Murinjo donio je Čelsiju tri titule u Premijer ligi, ali je u drugom mandatu napravio dosta grešaka koje su, dugoročno gledano, koštale klub.

To se prije svega odnosi na transfere pojedinih igrača, a sigurno najkrupnija greška je dozvola belgijskom velemajstoru Kevinu de Brujneu da napusti "Stamford bridž", međutim Murinjo se sada "pere" i poručuje da to nije njegova krivica.

Možda će vas zanimati

 Jedan od najboljih veznih igrača svijeta stigao je u Čelsi 2012. godine iz Genka, ali u dresu "plavaca" je odigrao samo devet zvaničnih utakmica. Išao je na pozajmicu u Verder, bio "precrtan" od Murinja tokom jeseni 2013/14, a kada je stigla ponuda od 25 miliona evra - "Specijalni" je aminovao da ga prodaju, pa će se godinama kasnije ispostaviti da je to bila kobna greška.

"Kevin je nevjerovatan igrač, trenutno jedan od najboljih na svijetu, a moja priča sa njim je zabavna i - na kraju je sve ispalo dobro. Krenuli smo s Čelsijem na turneju u Aziji, planirano je da ide i on i da ga potom pošaljemo na pozajmicu, a toliko je bio dobar da sam htio da ga zadržim...", ispričao je Žoze Murinjo za "Talk Sport" pošto je De Brujne oduševio u dresu Belgije na EP uprkos povredi u finalu Lige šampiona.

I zaista ga je zadržao, počeo je prvi meč u sezoni protiv Hala, pa protiv Junajteda nije igrao, a onda je prišao treneru i rekao da bi želio da ode.

"Nije želio da ostane, htio je na pozajmicu i to je uporno tražio. Htio je da se vrati u Njemačku, da se razvija i njegova je odluka bila da nas napusti. Pritiskao nas je tim zahtjevom i na kraju smo ga čak i prodali", objasnio je Murinjo.

Izvor: Tanjug/AP Photo/Martin Meissner

Za belgijskog fudbalera to je bio potez karijere, a za Žozea Murinja najlošija procjena koju je napravio od kada se bavi trenerskim poslom.

"On je došao iz Njemačke i tamo je navikao da igra svaki minut. Nekada treneri pogriješe, ne vide koliki je potencijal u igraču, a s De Brujnom nije to slučaj", rekao je "Specijalni" koji se ne kaje pretjerano zbog ove odluče.

"De Brujne je imao jasnu sliku u glavi šta želi", zaključio je Murinjo priču o najboljem fudbaleru Čelsijevog rivala Mančester sitija.

(MONDO) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC