• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda sprema Borjanovog nasljednika: Učitelj golmana predviđa – brzo će biti u Top 3 u Srbiji

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

"On je veliki potencijal i budućnost srpskog fudbala", rekao je za MONDO trener golmana Dragan Sretenijević.

 miloš gordić golman fk crvena zvezda Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda priprema se za novu sezonu u Austriji, prošla je i prvi test, a trener golmana Pjerluiđi Brivio zadužen je za rad sa Zoranom Popovićem, Milošem Gordićem i Markom Ćopićem, dok je kapiten Milan Borjan donedavno imao obaveze sa reprezentacijom Kanade.

Na MONDU ste mogli da čitate da među golmanima više nije tandem Nikola Vasiljević – Aleksandar Stanković, pa Dejan Stanković trenutno bira među navedenom trojkom, u kojoj je ime Miloša Gordića (21) sve zvučnije ljubiteljima fudbala.

Možda će vas zanimati

Đak Crvene zvezde skrenuo je pažnju na sebe prošle sezone, dok je odlično branio noseći dres Mačve, a njegov trener iz Šapca Dragan Sretenijević pričao nam je o talentu perspektivnog golmana.

"Gordić je veliki potencijal, budućnost srpskog fudbala. Uz adekvatan rad i utakmice očekujem vrlo brzo da bude među najbolja tri golmana u Srbiji. Već ima nastup u A reprezentaciji, a za mladu selekciju na posljednjoj utàkmici protiv Brazila je bio kapiten", podsjetio je Sretenijević za MONDO.

Izvor: MN PRESS

Iskusni učitelj golmana skoro dvije decenije obučava čuvare mreže, a u Šapcu se uvjerio u Gordićev potencijal.

"U Mačvi sam proveo prelijepih godinu i po dana radeći sa Puletićem, Živkovicem i ostalim golmanima. Uživao sam u radu. Prošle sezone sam imao fantastičan trio golmana: Nemanja Gordić - Nikola Perić - Filip Samurović. Gordić se istakao dobrim odbranama, mnogo je napredovao kroz trenažni proces i utakmice, gdje je na mnogima bio najbolji na terenu i uspješno branio gol", rekao je on.

Sretenijević je dio trenerske karijere proveo i u omladinskoj školi Crvene zvezde, a godinama je radio i u inostranstvu sa poznatim srpskim trenerima. Najduže je trenirao golmane Al Šardže iz Emirata.

"Tamo sam proveo sedam godina, da bih 2018. na poziv Ivana Jovanovića prešao u Al Nasr radeći u mladom timu sa Goranom Čumićem koji je bio trener golmana prvog tima."

Poslije episode u Šapcu, opet je otišao u Aziju minulog proleća i u Saudijskoj Arabiji sarađivao sa bivšim trenerom Čukaričkog i Vojvodine, Aleksandrom Veselinovićem.

"Veselinović mi je prijatelj i pozvao me je da pređemo u Al Batin, da probamo da izborimo opstanak. Taj cilj smo ispunili uz fantastične rezultate."

Ovog ljeta Al Batin je preuzeo Nenad Lalatović, a Sretenijeviću je u sjećanju ostao Urugvajac Martin Kampanja, koji je u reprezentaciji rezerva Fernandu Musleri.

"U to vrijeme bio je prvi golman reprezentacije jer je Muslera bio povrijeđen, a sada mu je rezerva na Kupu Amerike. Ima vrhunski kvalitet, 32 godine, veliko iskustvo, ali sluša savete i ima veliku želju da radi i napreduje. Zajedno smo napravili veliki pomak", dodao je Sretenijević.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC