• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tenzije! Udario na Novaka zbog ATP - Ovo je više od meča: Đokoviću, ne može kako si ti zamislio, to nije za sve!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Pred meč Đokovića i Andersona na Vimbldonu u prvi plan je izbio sukob ATP i PTPA organizacija.

 novak đoković i kevin anderson na vimbldonu Izvor: Profimedia

Novak Đoković će se u drugom kolu Vimbldona sastati sa starim poznanikom Kevinom Andersonom, protiv koga je igrao čak i u finalu 2018. godine, može da se kaže da su bili dobri prijatelji, međutim sada su i više od rivala.

Anderson je član Savjeta igrača ATP, organizacije iz koje je Đoković istupio i osnovao PTPA, a između kojih trenutno vladaju ozbiljne tenzije.

Možda će vas zanimati

Đoković je zbog 30-godišnjeg plana ATP, koji spremaju uskoro da usvoje, održao vanrednu konferenciju za medije pred Vimbldon i poručio da ga brine što "nisu dovoljno transparentni", kao i da njegova organizacija PTPA želi da bude otvorenija prema teniserima.

To je stiglo i do Andersona koji je u najavi duela, koji će biti više od teniskog meča, uspio da "pecne" i Đokovića koji mu na to sigurno neće ostati dužan.

"U pitanju je vrlo delikatan balans, jer ako pogledate svaku organizaciju na svijetu, predstavnici pokušavaju da donesu najbolje odluke za širu grupu ljudi. Neke informacije jednostavno ne možete da dijelite sa čitavom grupom igrača. To ne bi onda funkcionisalo. Tenis u smislu povjerljivosti i privatnosti, čini se da ništa ne stoji na tom putu", iznenadio je Južnoafrikanac.

"To je i razlog zašto su pojedine informacije osjetljive, jednostavno, ne možete da ih dijelite sa većom grupom igrača."

Anderson brani organizaciju u kojoj je dobio upravo Đokovićevu fotelju, pa ne iznenađuje što je brani, možda i preko granice dobrog ukusa, stavljajući igrače u drugi plan.

Izvor: Profimedia

"Što se tiče moje uloge u Savjetu - mogu da kažem da svi mi ulažemo dosta vremena da predstavljamo igrače najbolje što možemo. Mnogo smo pričali o komunikaciji, imate mnogo ljudi na Turu koji su dobrodošli u smisli da razgovaraju i objasne što je moguće više igračima kako stoje stvari. Otuda mislim da nije fer reći kako nema transparentnosti. Neke informacije su privatne i neko drugi će na to gledati sasvim drugačije", rekao je Anderson i zaključio:

"Mislim da je bitno da se igrači razumiju. Komunikacija je važna, prvi sam svjestan toga i mislim da je to dvosmjerna ulica."

Meč se igra u srijedu, a Vimbldon će nešto kasnije saopštiti i tačan termin.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC