• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vraća se taktika 2-7-2! Cijeli svijet mu se smijao, a probaće opet: Legendarni Italijan započinje fudbalsku revoluciju!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Nekadašnji fudbaler Tijago Mota odlučio je da promijeni fudbal i to taktikom kakva nikada ranije nije viđena.

 tijago-mota-trener-specije-formacija-2-7-2 Izvor: Profimedia

Kada je prije tri godine Tijago Mota (38) završio igračku karijeru i rekao da postaje trener, vjerovatno niko nije mislio da će privući toliko pažnje. Ali, on je imao drugačiji plan - formaciju 2-7-2 koju će sada pokušati da uvede u Seriju A.

Možda će vas zanimati

Radio je Mota sa najboljim fudbalskim trenerima i igrao protiv najboljih fudbalera na svijetu. Od svakog je pokupio po nešto, pa je u mladom timu PSŽ-a pokušao da napravi fudbalsku revoluciju.

Predložio je taktiku 2-7-2, u kojoj je golman jedan od sedmorice veznih fudbalera! Sa dječacima u akademiji Parižana nije bilo toliko teško raditi, ali prvi izlet u profesionalne vode nije bio uspješan. Predvodio je Đenovu, ali je nakon samo dva mjeseca na klupi dobio otkaz.

Od decembra 2019. godine nije imao angažman, a to vrijeme potrošio je na dodatno usavršavanje. Polagao je za licence, čitao o fudbalu i na kraju riješio da mu se vrati.

Tijago Mota je novi trener italijanskog tima Specije, sa kojom će za cilj imati opstanak u Seriji A. Vidjećemo da li je od svojih ideja odustao ili će nas ponekad previše tvrdi italijanski stil fudbala sada podsjećati na formaciju kakvu nikada ranije nismo vidjeli.

Mota je inače rođen u Brazilu, ali je od 2011. do 2016. godine reprezentativac Italije. U čuvenoj Barsinoj ''La Masiji'' bio je od 17. godine, a igrao i za Atletiko Madrid, Đenovu, Inter i PSŽ, u kom je završio karijeru.

Bio je dio početka Barselonine dominacije evropskim fudbalom, Interove šampionske sezone 2009/10, a sa francuskim timom je dominirao u domaćim takmičenjima. Sad je vrijeme za nešto novo...

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC