• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mota nakon debija iz snova: Važan je tim, važno je zajedništvo!

Autor mondo.ba

Novi trener Đenove Tijago Mota nije želio da preuzme zasluge za pobjedu nad Brešom (3:1) poslije preokreta iz "dvojke u keca" iako su izmjene u drugom poluvremenu donijele pobjedu na njegovom debiju na klupi domaćina.

Mota je sinoć imao debi iz snova!

Osim pobjede i osvojenih bodova, mladi stručnjak je na debiju upisao i svojevrstan rekord u italijanskoj Seriji A - sve tri njegove zamjene su uspjele da pogode mrežu.

Možda će vas zanimati

Uveo je debitanta Kevina Agudela, veterana Gorana Pandeva i Kristijana Kuamea i bila je to dobitna kombinacija za nasljednika Aurelija Andreacoli, koji je osvojio samo bod na posljednjih šest utakmica Đenovljana.

"Osjećam se dobro, jer su fudbaleri stvarno dobro igrali od prvog do posljednjeg minuta. Prije utakmice tražio sam da ostanu tim čak i u teškim trenucima, to su i uspjeli i sretan sam zbog njih", rekao je Mota poslije meča italijanskim medijima.

Prema njegovim riječima, pisanje istorije Serije A je lijepo, ali je mišljenja da je cijela ekipa zaslužila pohvale, čak i igrači, koji su ostali na klupi za rezerve.

"Pokazali smo ogromno srce i ostali ujedinjeni tokom cijelog meča, tako da je to ono zbog čega sam najsretniji. Nismo učinili ono što smo mogli u prvom poluvremenu, jer je Breša igrala dobro, ali čak i ako nismo kontrolisali igru ​​u prvih 45 minuta, bili smo u igri. U nastavku smo pokušali da pomjerimo linije naprijed i postigli smo tri važna gola za Đenovu".

Mota je dodao da Đenova ima veliku ekipu sa kvalitetnim igračima, koji su pokazali da žele da se zajedno bore za ekipu.

"Ovo je put prema naprijed, moramo držati glave i paziti jednina druge", dodao je mladi trener, koji je sada šef Goranu Pandevu s kojim je igrao zajedno u milanskom Interu.

A na drugoj strani, u dresu Breše, bio je Mario Baloteli, takođe njegov nekadašnji saigrač sa "Đuzepe Meace".

"Vidio sam Balotelija prije utakmice, zajedno smo dijelili istorijske trenutke u Interu. Sad je bio protivnik, tako da je bio koncentrisan i kratko smo razgovarali prije početka".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC