• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gledao sam vas u Ligi Evrope, sad hoću Ligu šampiona: Dioni je brz i agresivan, baš kakvog je Deki tražio!

Autor Dragan Šutvić

Novo pojačanje Crvene zvezde je Lois Dioni i on je zvanično predstavljen u novom klubu.

 crvena zvezda lois dioni predstavljanje Izvor: Crvena zvezda/Facebook/Nikola Mitić

Francuski napadač Lois Dioni je najnovija akvizicija Crvene zvezde kojim je Dejan Stanković dobio "zaokružen" tim pred predstojeće obaveze na "tri fronta".

Dioni je stigao iz Anžea na jednogodišnju pozajmicu i biće direktna zamjena za Dijega Falćinelija, a novim saigračima pridružio se u ponedjeljak u Austriji, da bi dan kasnije zvanično bio predstavljen u opremi kluba i poslao je odmah jaku poruku: Cilj je Liga šampiona!

Možda će vas zanimati

"To bi bilo veliko dostignuće i prva dobra stvar za klub i za mene lično. Nadam se da ću pružiti najbolju igru u mojoj karijeri i pokazati svoj talenat", poručio je Dioni za zvanični sajt.

"Gledao sam Crvenu zvezdu u Ligi Evrope prošle sezone. Bio sam impresioniran zato što sam vidio veoma jaku ekipu. Srećan što sam došao ovde u klub i hvala svim navijačima na dobrodošlici koju su mi uputili preko društvenih mreža", dodao je 28-godišnji napadač poreklom sa Martinika.

Dioni je stigao iz Anžea i ističe da je o Zvezdi već razgovarao sa saigračima koji su mu prenijeli da je to "veliki klub u kome je pritisak ogroman", kao i da je "uživanje igrati pred sjajnim navijačima".

Olakšavajuća okolnost je što već dvojica igrača govore njegov jezik, pa će se brže uklopiti.

"Ben i Bakajoko govore francuski, tako da će biti lakše sa njima. Jutarnji trening je bio moj prvi u Crvenoj zvezdi. U sportskom dijelu je bilo dosta trčanja i uvježbavanja pas igre, kao i rada na fizičkoj kondiciji kako bismo bili snažniji za početak sezone", zaključio je on.

Sportski direktor Mitar Mrkela je kazao da je zadovoljan što je Lois Dioni postao dio Crvene zvezde i da je to upravo profil napadača kakvog je tražio Dejan Stanković.

"Različit je u odnosu na tipove napadača koje trenutno imamo. Brz je i agresivan, dobro pritiska protivničku odbranu i napada prostor i vjerujem da će se brzo uklopiti u zahtjeve Dejana Stankovića. Dolazi iz jake lige kao što je francuska, gdje je odigrao dosta mečeva i stekao iskustvo. Siguran sam da će mnogo značiti našem timu", dodao je Mrkela.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC