• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dudić na slatkim mukama pred Kolerejn, besplatno antigensko testiranje za navijače Veleža!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

“Rođeni” u četvrtak na Grbavici igraju prvi meč kvalifikacija za Konferencijsku ligu protiv Kolerejna, a navijači će na punktu u Vrbanji moći da urade antigenski test.

 konferencijska liga velež kolerejn trening testiranje navijači Izvor: Anadolija/Željko Milićević

Fudbaleri Veleža u četvrtak od 20 časova dočekuju sjevernoirski Kolerejn u prvom meču prvog kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu, a taj meč biće odigran na sarajevskoj Grbavici.

“Rođeni” su pred odlazak u Sarajevo u utorak odradili posljednji trening na svom stadionu u Mostaru, a treneru Feđi Dudiću na raspolaganju su bili svi igrači osim povrijeđenih Obrena Cvijanovića i Alena Dejanovića, koji će propustiti utakmicu u četvrtak.

Dudić je rekao da su igrači spremni i da vjeruje da će adekvatno odgovoriti na evropski izazov.

"Kolerejn igra klasični starinski ostrvski fudbal koji je u Engleskoj i Škotskoj davno prevaziđen. To je specifičan način igranja, kakvog u Bosni i Hercegovini nema. Pokušavamo se prilagoditi tome, radimo simulaciju onoga što bi nas moglo čekati, a to je mnogo dugih lopti, ubačaji iz auta ka petercu ili korneri koji idu ka drugoj stativi. Očekujem malu tremu, a nadam se da će je navijači razbiti na početku. U našem timu oko 70 ili 80 posto igrača ranije nisu imali priliku igrati u Evropi. Dobra stvar je da sam što se tiče sastava na slatkim mukama. Drago mi je što se proširio kadar i što danas za startnih 11 konkuriše 17 ili 18 igrača", rekao je Dudić.

Za veznjaka Veleža Samira Radovca je veliki motiv činjenica da će se utakmica igrati u njegovom rodnom Sarajevu. Ulog je veliki, kao i očekivanja.

"Znamo šta nose ove utakmice. Spreman sam i sretan što je dosadašnji dio priprema protekao bez povreda. Znamo šta nas očekuje. Prolaskom dalje čeka nas meč protiv AEK-a. Nadam se da ćemo odigrati dobro i proći dalje", rekao je Radovac.

Današnji trening sa tribina stadiona “Rođeni“ posmatrale su Veležove legende Enver Marić i Džemal Hadžiabdić.

Igrači i stručni štab Veleža u srijedu će otputovati za Sarajevo, a posljednji trening pred utakmicu odradiće sutra na Grbavici u terminu odigravanja utakmice.

Za ovaj meč u prodaju je pušteno 5.000 ulaznica, a svi gledaoci moraju da imaju potvrdu o vakcinaciji, potvrdu o prebolovanom virusu korona ili negativan PCR test.

Za navijače koji nemaju nijedan od ovih uslova vlada Kantona Sarajevo je preko Doma zdravlja obezbijedila brzo antigen testiranje.

Testiranje će početi na dan utakmice, u četvrtak u 10 časova, na “drive-in” punktu Vrbanja, za što je Dom zdravlja obezbijedio i neophodno osoblje, a u organizaciju testiranja uključen je i FK Velež.

"Radi poštivanja propisanih higijensko-epidemioloških mjera i sigurnosti navijača, testiranje je obavezno, a negativan antigenski test će biti uslov za ulazak na tribine“, poručio je Ademir Spahić iz Doma zdravlja, stoji na sajtu Vlade Kantona Sarajevo.

(MONDO/Agencije)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC