• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda sa Ohijem napada Liga šampiona? Terzić otkrio detalje - moguće po našim uslovima, Dioni došao za džabe!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Zvezdan Terzić odgovarao na pitanja medija pred početak sezone Crvene zvezde

 zvezdan-terzic-crvena-zvezda-pojacanja Izvor: MN PRESS, Profimedia/David Klein/Sportimage

Početak sezone je na pragu. Fudbaleri Crvene zvezde će u petak 16. jula na stadionu "Rajko Mitić" dočekati Vojvodinu.

Možda će vas zanimati

Uoči svega toga je na pitanja medija odgovarao Zvezdan Terzić.

"Dočekali smo i taj dan da se publika vraća na stadion. Sa nestrpljenjem čekamo meč. Osjećam kao da su se navijači uželjeli utakmica i naše igre. Očekujem bar 25.000 ljudi, dobro smo se pojačali. Mnogo očekujem od naredne sezone i pozvao bih navijače da dođu u što većem broju da nas podrže. Informacije koje sam dobio jutros kažu da prodaja ide nevjerovatno dobro, da se prevazilaze očekivanja. Na pravom smo putu, narod je zadovoljan onim što smo uradili. Mnogo se očekuje od nas i to nas čini srećnim i zadovoljnim", počeo je Terzić.

Zbog kazne UEFA prva evropska utakmica neće biti odigrana uz one najvatrenije pristalice.

"Jednu utakmicu igramo bez publike, tačnije mogu da dođu samo djeca do 14 godina, preko osnovnih škola i školica fudbala. Koristim i ovu priliku da ih pozovem, da dođe što veći broj mališana, da bude 25.000 djece. Na sedmoro ili osmoro djece treba da bude jedan odrasli i definitivno možemo da napravimo spektakl. Treba nam njihova podrška da bi prošli u naredno kolo."

Protivnik će biti bolji iz duela Makabija i Kairata.

"Makabi dolazi iz fudbalskije zemlje i jače lige i blagi su favoriti u tom duelu, što znači i teži protivnik za nas. Opet, Kairat je u vlasništvu mog velikog prijatelja koji je u posljednjoj deceniji mnogo uložio u fudbal i ni tamo nam ne bi bilo lako, jer je dug put, nekoliko vremenskih zona razlike i slično. U ovom trenutku nam je svejedno i bavimo se našim vrlinama i manama. Zadovoljni smo pripremama, ko god da nam bude rival, ne bježimo od toga da smo favoriti. Nećemo nikog potcijeniti, maksimalno ćemo pristupiti svemu, jer je ulog veliki."

Još jedna novost je pravljenje "Mediko bloka" i moderne teretane u sklopu stadiona.

"Već dvije godine radimo na tome. Pravimo Mediko blok i najmoderniju teretanu, sve to će biti oko 400 kvadrata. Sljedeće nedjelje kad se vratimo u Beograd će se radovi privesti kraju, a uslediće i svečano otvaranje na kom će ljudi moći da vide pod kojim uslovima će trenirati Zvezdini prvotimci."

Došao je red na razgovor o pojačanjima i planovima.

"Zaista sam prezadovoljan. Doveli smo šest izvanrednih igrača koji prave veliku razliku. Prije svega mislim na Dragovića koji je igrač vrhunske klase i ne pamtim kad je naš klub imao fudbalera koji standardno igra na Evropskom prvenstvu po 90 minuta i dolazi pravo odatle na trening Crvene zvezde. Igrač sa takvim rejtingom i CV-em dugo nije bio kod nas, a došao je bez obeštećenja. Doveli smo i Dionija koji ima 130 utakmica u izuzetno zahtjevnoj i teškoj ligi kakva je francuska. On je prije nekoliko godina plaćen 10 miliona od strane Sent Etjena. Vratio se Krstičić koji je bio važan šraf u mašineriji našeg kluba kada smo ulazili u Ligu šampiona", priča Terzić i nastavlja u istom dahu:

"Povratak Babića koji je mnogo napredovao kroz duele sa brzonogim fudbalerima u portugalskom prvenstvu. Tu je i mali Stanić, on je moje dijete iz OFK Beograda koji je sticajem okolnosti otišao u Pančevo, dobro ga poznajem i igrač je kakvog će publika da voli. Može da odgovori najvišim zahtjevima. Tu je i Ohi, to nam je izvanredan potez. Potpisali smo ga šest mjeseci ranije u skladu sa pravilnikom o statusu igrača i o tome obavijestili Molde. Poslali smo im ponudu od 800 hiljada evra, ukoliko budu željeli da ga sad puste da dođe kod nas, ali nam nisu odgovorili, međutim to sada i nije aktuelno, jer imamo u ovom momentu Dionija, Pavkova, Krstovića koji se ozbiljno nametnuo na ovim pripremama i Lazetića koji će biti vanserijski igrač, ali mu treba još malo vremena da njegovo tijelo bude u stanju da izdrži ove napore. U svakom slučaju, ne isključujem mogućnost da nas Ohi pojača već ovog ljeta, ali pod našim uslovima.

Izvor: Crvena zvezda/Facebook/Nikola Mitić

Mnogo očekuje od najnovijeg pojačanja iz Francuske.

"Dioni je počeo pripreme sa Anžeom, prošao je desetak dana bazičnih treninga. Vidjećemo protiv Šturma u kakvom je stanju, ali on ima snagu i brzinu i iskustvo i biće nam od neprocjenjivog značaja. Naši skauti su godinu dana pratili potencijalne kandidate za poziciju napadača i bio je na našem skeneru. Iskoristili smo to što je Anže u finansijskim problemima i hoće da se oslobodi igrača sa velikom platom. Mi smo Dionija doveli za džabe uz mogućnost otkupa. Interesantno je da je on bio i prva opcija našeg sportskog direktora Mitra Mrkele."

Postoji šansa i da pojedinci napuste klub uskoro.

- Pavkov je igrač kog izuzetno cijenim i on je uvijek potreban ekipi. Možda ne kao starter, ali može da donese kvalitet sa klupe. Dao je dva gola Liverpulu, gol Milanu, tu su pogoci Partizanu. Zaista ima nevjerovatnu statistiku i uz sve opravdane kritike na njegov račun, on nam treba. Obavio sam razgovor i sa Degenekom juče. On je mnogo dao Zvezdi, ali mi rastemo kao klub i u skladu sa tim rastu zahtjevi. Igrači koji su imali veliki udio u prethodnim uspjesima su sada na klupi i pokušavaju da se izbore za mjesto u timu, ali to je normalno, rastemo kao klub, po kvalitetu igrača, tima, rezultatima, rejtinzima na ranking listi i slično. Prelazni rok nam kalendarski ne ide u prilog, jer svuda počinje 1. jula i završava se 1. septembra, a još uvijek traje Evropsko prvenstvo i market se nije ni pokrenuo, a mi smo morali da "zatvorimo" dovođenja. Svi igrači uvijek čekaju bolju priliku i najskuplji su krajem juna i početkom jula, jer čekaju bolju ponudu od Srbije i Crvene zvezde, a najjeftiniji su krajem avgusta, što nam ne ide u prilog, jer sredinom jula startujemo kvalifikacije za Ligu šampiona. Odlazaka će sigurno biti, ali smo čekali da formiramo ekipu i da krenu dešavanja na tržištu. Ima mnogo raspitivanja, razgovora, ali kada se kaže u fudbalu - konkretna ponuda, to je pisani format i to znači da je transfer na korak od realizacije. Ima mnogo interesovanja za naše fudbalere i biće odlazaka.

Pohvalio je i fizičku pripremljenost igrača.

"Nemam šta da dodam u odnosu na ono što se piše po medijima. Zvezda je moćna, kvalitetna i superiorna. Drago mi je što se niko nije povrijedio i što su svi zdravi. Stručni štab radi izuzetno dobro, a Federiko Panonćini je napravio velike stvari i njegov dolazak je pun pogodak. Kada sam jutros isčitavao rezultate fizičke spreme, pitao sam Stankovića i Mrkelu da li su sigurni u ispravnost podataka, jer su rezultati jo-jo testa bili fascinantni. Mnogo smo porasli u odnosu na prethodnih godinu i po dana što se tiče fizičke spreme. Potrošnja kiseonika, količina trčanja i sve ono u odnosu na januar 2020. godine i Kipar i danas je neuporediv. Tada je samo Nikolić mogao da uradi jo-jo test do kraja, a sada je čak osam igrača sposobno za to. Dobro ćemo trčati, siguran sam. Ritmom i tempom ćemo da "meljemo" naše protivnike.

Uvjeren je da su crveno-bijeli prvi favoriti za titulu naredne sezone.

"Partizan je veliki klub i ne smijemo da ih potcijenimo. Zaista ih maksimalno ozbiljno shvatamo, kao i svih prethodnih godina, ali imamo veći kvalitet i mislim da ćemo i ove godine superiorno, kao i prethodnih, osvojiti domaće prvenstvo. Naša obaveza je da budemo šampioni i uspjećemo u tome.", završio je Terzić.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC