• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borio se za opstanak, sad će za trofeje: Prvi golman "orlova" poručuje - Jedva čekam prve mečeve sa Seviljom!

Autor Dragan Šutvić

Nakon što je četiri godine stajao na golu Eibara, Marko Dmitrović zadužio je opremu Sevilje

 marko dmitrović sevilja Izvor: Anadolija/Nebojša Petrović

Poslije četiri godine dokazivanja i mnogo fenomenalnih partija na golu Eibara, reprezentativac Srbije Marko Dmitrović promijenio je sredinu u ljetnom prelaznom roku i pojačao redove Sevilje.

U razgovoru za agenciju Anadolija, iskusni čuvar mreže kaže da je u novom klubu dočekan onako kako dolikuje igraču visoke reputacije.

Možda će vas zanimati

"Promocija je izazvala veliku pažnju u španskoj fudbalskoj javnosti. Odradio sam tek dva treninga i osjećaj je fenomenalan. Vidi se na svakom koraku da je Sevilja veliki klub, sa perfektnom organizacijom i sjajnim navijačima. Imam i olakšavajuću okolnost da većinu novih saigrača poznajem vrlo dobro jer već duže vrijeme nastupam u španskom prvenstvu. Računajući i period proveden u Alkorkonu, ovdje sam već šest sezona i ne bi trebalo da bude problema sa adaptacijom. Jedva čekam prve utakmice i prva iskušenja na golu Sevilje. Želio bih da se zahvalim svima u Eibaru, tamo sam proveo četiri prelijepe godine i potpuno sazrio i u sportskom i u životnom smislu. Žao mi je što smo sezonu završili na posljednjem mjestu, ali klub funkcioniše na zdravim osnovama i vjerujem da će se vrlo brzo vratiti u prvu ligu", ističe 29-godišnji čuvar mreže.

Za razliku od Eibara gdje se uglavnom borio za goli život u La Ligi, sada je konačno u prilici da napada i prve trofeje u profesionalnoj karijeri.

"Upravo je to razlog zašto sam insistirao da ostanem u Španiji. Imam velike ambicije i želja mi je da sa Seviljom na svim frontovima budem u konkurenciji za najviši plasman. Nisam mogao da izaberem bolju sredinu za nastavak karijere. Očekuju nas jako naporne i zahtjevne pripreme, a poslije i prvi izazovi na domaćoj sceni i u Ligi šampiona. Upoznajem se polako sa ambijentom, načinom igre i vrlo brzo će sve doći na svoje mjesto. Značiće mi i podrška Nemanje Gudelja, čuli smo se telefonom, poželio mi je dobrodošlicu i objasnio u kratkim crtama kako sve to funkcioniše i šta treba da uradim da bih se što brže uklopio. On je dobio dodatni odmor i trebalo bi od ponedjeljka da nam se pridruži na treninzima", rekao je Dmitrović.

Evropsko prvenstvo je stiglo do završnog čina, a Dmitroviću imponuje podatak da su njegove kolege golmani obilježili dosadašnji tok turnira.

"Zaista je bilo fenomenalnih intervencija, parada, odbranjenih penala, zicera… Đanluiđi Donaruma i Džordan Pikford su zasluženo sa svojim ekipama dogurali do finala. Italijanski golman ima svega 22 godine, a uliva nevjerovatnu sigurnost. Nije ni čudno ako se ima u vidu da je počeo da brani sa 16. O njemu niko više ne govori kao o supertalentu evropskog fudbala, svi ga smatraju iskusnim golmanom i liderom jedne ozbiljne reprezentacije. U Milanu je stekao potpunu afirmaciju i tokom cijelog Evropskog prvenstva prosto plijeni samopouzdanjem i autoritetom, kao da mu je 30 godina. Očekujem izvrsno finale u nedjelju na Vembliju, a veće šanse dajem ekipi Roberta Manćinija. Djeluju kompaktno, igraju najljepši fudbal, pozadi su iskusni i uigrani, ako se ne varam samo je Španija uspjela da im da gol iz igre na ovom šampionatu", kazao je Dmitrović.

Rijetko se dešava da neka top reprezentacija izgubi na velikom takmičenju, a da kompletna lokalna štampa konstatuje da nema razloga za kritike i brigu.

"Upravo tako, španska javnost je zadovoljna načinom na koji se ekipa Luisa Enrikea predstavila na Evropskom prvenstvu. Novinari pišu da je stasala jedna nova generacija koja će vladati evropskim i svjetskim fudbalom u narednih nekoliko godina. Niko se ne uzbuđuje previše zbog poraza od Italije, regularni tok utakmice je pokazao da španski fudbal ne treba da brine za svoju budućnost. Bilo je malo polemike poslije prve dve utakmice, ali je plasman u polufinale znatno popravio generalni utisak. Unai Simon je takođe imao uspone i padove tokom turnira, ali je znao da se izdigne posle kiksa protiv Hrvatske i da u par situacija bude najzaslužniji za uspjeh svoje ekipe", priča Dmitrović.

Fudbaleri Srbije sa sjetom su pratili dešavanja na Evropskom prvenstvu i razmišljali o odlučujućim okršajima na jesen u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

"Ispratio sam na televiziji dvije prijateljske utakmice protiv Jamajke i Japana. Dobro je što selektor Dragan Stojković može da računa na više kandidata, jer Srbiju ne čini samo 20 ili 25 igrača koji se nađu na spisku reprezentativaca. Jedva čekam septembar i duele protiv Luksemburga i Republike Irske. Idemo korak po korak, bitno je da nastavimo pobjedonosni niz i da posljednju utakmicu u Portugalu 14. novembra dočekamo sa realnim šansama za plasman na Svjetsko prvenstvo. Pratio sam njihove utakmice, imali su nesreću da već u osmini finala nalete na Belgiju, jednu od tri najjače reprezentacije na svetu. Kada se sastanu dva favorita, neminovno je da jedan ispadne. Tu odlučuju nijanse, niko ne može da tvrdi da se Portugalci uz malo povoljniji raspored ne bi prošetali do finala i ponovo došli u poziciju da se bore za titulu prvaka Evrope", zaključio je golman nacionalnog tima Srbije i novi član Sevilje.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC