• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jovo Lukić najbolji fudbaler Srpske za 2020. godinu! (FOTO)

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Održan jubilarni 10. Dan fudbala Republike Srpske, priznanje dobio i Dejan Stanković.

 dan fudbala rs jovo lukić najbolji fudbaler 2020 Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Jovo Lukić je najbolji fudbaler Srpske za 2020. godinu!

Mladi fudbaler bio je najbolji strijelac Prve lige RS u dresu Krupe, potom je odigrao odličnu polusezonu u dresu Borca zbog čega mu je pripala nagrada “Velimir Sombolac, koju mu je uručio predsjednik FSRS i FSBIH, Vico Zeljković.

Za najperspektivnijeg igrača proglašen je Danilo Šipovac, fudbaler trebinjskog Leotara i njemu je pripala nagrada “Srđan Кačar”.

Najbolji trener RS u 2020. je Zoran Ćurguz, strateg koji je s banjalučkim Željezničarom napravio fantastične rezultate, a ovog ljeta je stigao na klupu dobojske Sloge.

Slobodan Đorđić, dugogodišnji generalni sekretar Fudbalskog kluba Radnik iz Bijeljine odlikovan je priznanjem “Ilija Pantelić” za najboljeg fudbalskog radnika, a priznanje mu je uručio Dragiša Ćorosović, dok je Radislav Кačavenda iz Gradiške proglašen za najboljeg sudiju u 2020. godini.

Dodijeljene su i dvije posebne nagrade. Bogdanu Čeki iz Istočnog Sarajeva, nekadašnjem članu Predsjedništva FS BiH i funkcioneru FК Slavija uručena je nagrada za životno djelo FSRS koja nosi naziv “Doktor Milan Jelić”, dok je Tomi Mariću, čuvenom novinaru i piscu, idejnom tvorcu manifestacije “Dan fudbala Republike Srpske” pripaala Zlatna povelja “Miljan Miljanić” za ostvarenja i dostignuća u fudbalskom sportu.

Na prijedlog Fudbalskog saveza Republike Srpske za 2020. godinu uručena je i posebna nagrada ambasador fudbala koja nosi ime po “Mihailu Andrejeviću Andrejki”, a njen dobitnik je Dejan Stanković, trener Fudbalskog kluba Crvena zvezda iz Beograda, kome će ona naknadno biti uručena.

Laureate je pozdravio predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske Vico Zeljković koji im ne poželio još dosta uspješnog i dugoročnog rada u fudbalu, izrazivši želju da će se naredni izbor najboljih na “Danu fudbala Republike Srpske” održati u starom, dobro prepoznatljivom ambijentu, pred velikim brojem gostiju i zvanica iz cijelog regiona, ali i Evrope.

“Vaša imena ušla su u istoriju našeg fudbala, meni je žao što smo na ovako skroman način bili primorani da organizujemo svečanost, ali se nadam da ćemo već od sledećeg ‘Dana fudbala Republike Srpske’ ponovo biti u starom, dobro poznatom ambijentu. Ova manifestacija, koju organizujemo zajedno sa našim partnerima iz Sportskog žurnala je svojevrsni zaštitni znak FSRS, nešto uzvišeno, praznik fudbala čiji se eho čuje nadaleko. Čestitam vam svima na nagradama i priznanjima", istakao je Zeljković.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC