• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpski klubovi na novom UEFA žrijebu: Zvezda čeka posljednjeg rivala ka Ligi šampiona, u bubnju i Partizan, Čuka i Voša!

Autor Nebojša Marković

Četiri srpska predstavnika u ponedjeljak na žrijebu, Zvezda saznaje ko je čeka u plej-ofu Lige šampiona, a preostala tri tima čekaju imena mogućih rivala u istoj rundi Konferencijske lige.

 žrijeb crvena zvezda partizan liga šampiona konferencijska liga Izvor: MONDO/Uroš Arsić/MNPress

Vreme je da srpski klubovi saznaju imena rivala u potencijalnim narednim rundama u kvalifikacijama za evropska takmičenja.

Crvena zvezda će saznati konačan izgled puta do plasmana u Ligu šampiona (od 12 časova), dok će Partizan, Čukarički i Vojvodina dobiti imena potencijalnih rivala u plej-ofu Konferencijske lige (od 14 časova).

Ove sedmice na programu su mečevi 3. kola kvalifikacija u dva UEFA takmičenja i biće potrebno da se prvo preskoče ti rivali na putu do plej-of rundi. Neće to biti nimalo laki zadaci, naročito za timove u slabijem takmičenju.

Zvezda će preko moldavskog Šerifa do poslednje kvalifikacione runde na putu ka Ligi šampiona, Partizan će igrati protiv ruskog Sočija, Vojvodina ide na megdan snažnom LASK-u iz Austrije, dok će Čukarički na švedski Hamarbi.

A evo i koje timove mogu da dobiju za rivale ukoliko preskoče te prepreke...

CRVENA ZVEZDA - MOŽE ZAGREB, MOŽE SREĆNI SALCBURG

Izvor: MN PRESS

Ekipa Dejana Stankovića će biti favorit protiv Šerifa, ali već znaju i moguće rivale ako savladaju Moldavce. Grupna faza Lige Evrope će biti obezbeđena, kao i silni milioni, a posljednja prepreka do Lige šampiona bila bi jedna od ovih ekipa:

  • Salcburg (Austrija)
  • Dinamo Zagreb (Hrvatska) - Legija Varšava (Poljska)
  • Slavija Prag (Češka) - Ferencvaroš (Mađarska)
  • Olimpijakos (Grčka) - Ludogorec (Bugarska)

Dakle, Zvezda će u tom slučaju biti nepovlašćeni tim, a mogući su odlasci u Zagreb, ali i na megdan timovima sa kojima su crveno-bijeli igrali prethodnih godina - Salcburg je već jednom "donio sreću", Olimpijakos baš i nije, dok je Ludogorec jedan od starih dužnika...

PARTIZAN - PRVO SOČI, A ONDA BI MOGLO I LAKŠE

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Partizan nije imao lake žrijebove u prva dva navrata. Dunajska Streda iz Slovačke je eliminisana, a sada će veliki zalogaj biti Soči iz Premijer lige Rusije. To je ozbiljan test za tim Aleksandra Stanojevića, a evo ko sve može na megdan Partizanu ukoliko izbace Ruse sa svog puta.

  • Rapid (Austrija) - Anortozis (Kipar)
  • Tobol (Kazahstan) - Žilina (Slovačka)
  • Santa Klara (Portugal) - Olimpija (Slovenija)
  • Dinamo Batumi (Gruzija) - Sivaspor (Turska)
  • Trabzon (Turska) - Molde (Norveška)

Dakle, ovdje već postoje lakši rivali, od kojih bi valjalo izbjeći dva posljednja para odakle su mogući turski predstavnici Sivas i Trabzon. Svi ostali timovi su i te kako povoljni za poslednje kolo kvalifikacija, a među njima je i Olimpija Sava Miloševića. Ali, prvo Soči...

ČUKARIČKI - I TOTENHEM ČEKA BRĐANE

Izvor: MN PRESS

Neće biti lako timu Dušana Đorđevića da savlada Hamarbi u dva susreta, ali ako uspiju da ostvari veliki rezultat za srpski fudbal i koeficijent, onda bi u plej-ofu mogli da dobiju i "nagradu" u vidu dvomeča protiv Totenhema!

Engleski premijerligaš je jedan od mogućih protivnika "brđana" na tom posljednjem stepeniku ka Konferencijskoj ligi. Ipak, moguć bi bio i put na Kipar ili u Azerbejdžan. Ovo su svi mogući rivali:

  • Ujpešt (Mađarska) - Bazel (Švajcarska)
  • AEL Limasol (Kipar) - Karabag (Azerbejdžan)
  • Nju Sejnts (Vels) - Viktorija Plzenj (Češka)
  • Totenhem (Engleska)

VOJVODINA - LASK JE PAKAO, A NI POSLIJE NIJE LAKO

Izvor: MN PRESS

Ekipa Vojvodine je izbacila litvanski Panevežis, ali ih žrijeb nije mazio. Igraće ove i naredne sedmice protiv LASK-a iz Linca, ekipe koja je prethodnih sezona igrala izvanredno u Ligi Evrope i biće apsolutni autsajderi u tom dvomeču.

Ipak, ako nekim čudom Novosađani slave, preuzeće mjesto Austrijanaca kao nosioci u žrijebu i moći će da dobiju i dosta lakšeg rivala u plej-ofu, naravno, uz malo sreće:

  • Galatasaraj (Turska) - Sent Džonston (Škotska)
  • Kolos (Ukrajina) - Šahter Karagandi (Kazahstan)
  • Rozenborg (Norveška) - Domžale (Slovenija)
  • Vitese (Holandija) - Dandalk (Irska)

Nadamo se da će što više srpskih klubova uspjeti da se domogne plej-of runde i tako nastavi da radi na jačanju pozicije srpskog fudbala u Evropi, koja bi mogla da donese i dva mesta u kvalifikacijama za Ligu šampiona u narednim sezonama!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC